NUTRITIE SANATATE

Cine NU ar trebui să mănânce roșii: 3 tipuri de boli care sunt agravate de acestea

pinterest

Cine NU ar trebui să mănânce roșii: 3 tipuri de boli care sunt agravate de acestea. Roșia este un aliment preferat pentru mulți, ceea ce nu este surprinzător, știind cât de delicioasă și răcoritoare este salata cu ea.

Roșiile sunt foarte sănătoase – conțin vitamine și minerale , precum și antioxidanți, ceea ce le face un plus excelent pentru orice masă. Cu toate acestea, unele persoane ar trebui totuși să le evite sau cel puțin să fie atente cu cantitățile.

CITEȘTE ȘI: Consumă roșiile cu această legumă: Organismul va absorbi mai bine licopenul, substanța care te protejează de cancer

Cine NU ar trebui să mănânce roșii: 3 tipuri de boli care sunt agravate de acestea

Roșiile deranjează persoanele cu reflux (GERD)

Roșiile sunt alimente acide care pot înrăutăți starea persoanelor care suferă de arsuri la stomac. Refluxul acidului gastric în esofag provoacă durere, iar roșiile o pot agrava. Așadar, reduceți cantitatea acestor legume din dieta dumneavoastră și consultați-vă medicul pentru alte ajustări dietetice.

Roșiile conțin histamină

Intoleranța la histamină înseamnă că persoanele care au această problemă nu au capacitatea de a descompune și metaboliza histamina. Pentru ei, roșiile pot provoca dureri de cap, nas înfundat, mâncărimi ale pielii sau tulburări de stomac.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu această boală trebuie să aibă grijă cu roșiile

Roșiile pot crește simptomele sindromului intestinului iritabil

Pacienții cu sindromul intestinului iritabil sunt adesea sensibili la anumite tipuri de alimente. Acestea includ unele zaharuri, cum ar fi fructoza, și multe fibre. Conform cercetărilor publicate în World Journal of Gastroenterology, cantități mai mari de roșii la astfel de persoane pot fi cauza unor probleme stomacale mai puternice, așa că ar trebui să fii atent.

Comentarii: