NUTRITIE SANATATE

Avocado umplut- te invităm la un mic dejun gustos, cu un mod de prezentare ingenios

Foto: Pinterest.com

Hummus cu avocado este propunerea noastră de mic dejun servit în familie, astfel încât să împăcăm toate mofturile celor dragi. Fiecare are o preferință și un mod aparte de servire, iar când sunt mai mulți adunați laolaltă, greutatea cade pe cel care pregătește mâncarea.

Am ales câteva ingrediente preferate de toți membrii familiei, iar satisfacția nu întârzie să apară, deoarece gustul este pur și simplu delicios.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu avocado sau cum să slăbești într-un mod sănătos

Avocado umplut- te invităm la un mic dejun gustos, cu un mod de prezentare ingenios

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut prefiert
  • 2 ouă (opţional, de prepeliţă)
  • 2 fructe avocado medii, bine coapte
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ½ lingură de pastă de susan
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper proaspat
  • 1/8 linguriţă de chimen

Ingrediente pentru servire: roşii cherry, spanac, ceapă verde, castraveţi, ridichi, pătrunjel tocat mărunt etc.

Avocado umplut- te invităm la un mic dejun gustos, cu un mod de prezentare ingenios

Mod de preparare:

Se taie un avocado în jumătate, se aruncă sâmburele şi se pune câte un ou în fiecare parte, în spaţiul liber. Se presară după gust, sare şi piper, apoi se aşază cele două jumătăţi într-o tavă şi se lasă în cuptorul încins la 180°C, aproximativ 25 minute.

Cât timp se pregătesc ouăle în avocado, se pregăteşte pasta. Se scurge năutul de lichid (nu se aruncă toată apa, se păstrează ½ ceaşcă) şi se pune în blender. Se adaugă uleiul de măsline, pasta de susan, sucul de lămâie şi usturoiul, şi se lasă blenderul să pulseze 2 minute, până când se obţine o pastă cremoasă. Dacă pasta de năut nu este suficient de moale, se mai pot picura 1-2 linguri din apa păstrată din conserva de năut.

CITEȘTE ȘI: Cum cumperi un avocado bun? / TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Se asezonează cu sare şi piper, şi se adaugă chimenul şi fructul de avocado (cel rămas) decojit şi tăiat cubuleţe. Se mai pulsează încă 1-2 minute. La final, pasta ar trebui să aibă o consistenţă fină şi cremoasă.

Se scot jumătăţile de avocado de la cuptor, se lasă puţin la răcorit. Pentru servirea humusului cu avocado se poate folosi lipie, pâine prăjită, crackerşi integrali sau pâine proaspătă. Se decorează cu roşii cherry, spanac, ceapă verde, praz, castraveţi, ridichi, puţin ulei de măsline şi cu pătrunjel tocat mărunt sau chiar ouă poşate (opţional).

Pofta mare!

Comentarii: