Somonul este un pește gras, dar foarte sănătos, ideal pentru o cină copioasă, dar dietetică în același timp. Preparat la grill, somonul capătă un aspect dungat foarte frumos și un miros deosebit. Peștele proaspăt se prepară în doar cateva minute, așa că nu veți aștepta prea mult această cină delicioasă.
CITEȘTE ȘI: Somonul, peștele care nu trebuie să-ți lipsească de pe masă. Trei rețete de încercat acasă
Proteina ideală pentru o cină copioasă și dietetică
Ingrediente:
- 4 (170 g fiecare) fileuri de somon;
- sare
- piper
- 80 g unt
Proteina ideală pentru o cină copioasă și dietetică
Mod de preparare:
Într-un bol topești untul câteva secunde la microunde, apoi adaugi sare și piper după gust.
Condimentezi somonul cu amestecul de unt, sare şi piper, frecat bine pe toate părțile.
Încingi tava grill la foc mediu, după ce ai uns-o puţin cu ulei. Laşi fileurile de somon condimentate câte 5 minute pe fiecare parte, până sunt gata.
CITEȘTE ȘI: Învaţă de la specialişti! Cum să alegi cel mai bun şi sănătos somon
Truc: Pentru a verifica dacă este bine făcut peştele, înfigi cu grijă o furculiţă în partea cea mai groasă a fileului. Dacă pătrunde uşor sau se desface în mici bucăţele, carnea este pregătită de servire.
Îți urăm poftă bună!
Comentarii: