Toată lumea iubește pizza și astăzi puține mâncăruri sunt mai faimoase și mai apreciate decât pizza.
Indiferent dacă ești fan care nu concepe să își diversifice dieta cu altceva sau o persoană mai atentă cu ce mănâncă, din când în când tuturor ni se face poftă de acest preparat tipic italienesc.
Vezi mai jos una din rețetele cu ingrediente clasice și ușor de preparat.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum să mănânci pizza fără să te îngrași
Preparatul tipic italienesc atât de iubit de români
Ingrediente aluat:
- 220 g faină;
- 5 g sare;
- 5 g zahăr pudră;
- 10 g drojdie (proaspătă sau uscată);
- 2 linguri ulei de măsline;
- 100 ml apă caldă.
Ingrediente sos de roșii:
- 3 linguri sos de roșii;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 cățel de usturoi, zdrobit;
- 1 vârf de zahăr pudră;
- sare și piper după gust.
Ingrediente:
- 200 g mozzarella
- 100 g ciuperci mici feliate
- 100 g pepperoni feliat
- o ceapă medie feliată
- 50 g brânză rasă
- 10 măsline verzi
- 1 ardei gras verde
CITEȘTE ȘI: Efectul pe care pizza îl are asupra organismului: Cum te poate păzi de cancer
Preparatul tipic italienesc atât de iubit de români
Cum se face:
Amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia.
Turnați uleiul de măsline și apa caldă.
Frământați amestecul, folosindu-vă mâinile, până ce obțineți un aluat moale și puțin elastic.
Presărați făina pe tava de pizza și întindeți aluatul direct pe suprafața acesteia.
Amestecați sosul de roșii cu uleiul și cu usturoiul zdrobit. Adăugați zahăr, sare și piper, după gust. Puneți sosul rezultat pe aluatul de pizza.
Tăiați mozzarella în felii și așezați-le pe aluat. Adăugați măslinele, feliile de ceapă și bucățelele de ciuperci.
Feliile subțiri de pepperoni le distribuiți în mod uniform pe aluat, împreună cu brânza rasă.
Introduceți preparatul la cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 240°C.
Vă urăm poftă bună!
Comentarii: