NUTRITIE SANATATE

Fructul care conține o vitamină rară, necesară pentru intestine și ficat

simplyrecipes.com

Fructul care conține o vitamină rară, necesară pentru intestine și ficat. Acest fruct nu este doar un produs alimentar valoros, ci are și proprietăți vindecătoare pentru ficat , intestine și alte organe recunoscute de medicina oficială. Microchirurgul rus Ruslan Masgutov comentează beneficiile afinele pentru organism.

Fructul care conține o vitamină rară, necesară pentru intestine și ficat: Afine

Potrivit lui Ruslan Masgutov, afinele conțin o cantitate mare de vitamine, inclusiv o vitamină rară – PP sau niacină.

„Acest fruct este o sursă excelentă de vitamina C. Afinele conțin, de asemenea, vitamina rară PP, care afectează metabolismul carbohidraților, lipidelor, proteinelor, reduce zahărul din sânge, îmbunătățește starea funcțională a sistemului nervos central, a ficatului și a stomacului și este implicată în procesele reparatorii ale pielii”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Afinele stimulează memoria și alungă ”ceața creierului”: E nevoie să le adaugi peste acest aliment

Dr. Ruslan Masgutov notează, de asemenea, că afinele protejează organismul de diverși microbi și îl fac mai sănătos.

„Fructele împiedică E. coli (principala cauză a cistitei) să se atașeze de mucoasa tractului urinar. Afinele au un efect bactericid și bacteriostatic direct datorită acizilor organici și conțin acid ursolic, un simulator al acțiunii hormonilor suprarenali.

Fructul conține flavonoide, care au un efect antiinflamator și diuretic. În plus, afinele reduc numărul de efecte secundare ale antibioticelor și previn formarea calculilor renali, în special a calculilor de oxalat și fosfat. Afinele conțin peste 50 de oligoelemente care ajută la prevenirea multor boli grave.” spune specialistul.

Risc scăzut de tulburări cognitive

„Oamenii de știință americani au realizat un studiu și au constatat că un consum regulat de afine reduce riscul de apariție a tulburărilor cognitive. Studiul a fost realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Cincinnati.

A fost realizat un experiment în care au fost implicați 33 de pacienți supraponderali cu prediabet și probleme ușoare cu Participanții aveau vârste cuprinse între 50 și 65 de ani. Participanții la experiment au fost rugați să renunțe la fructe și fructe de pădure timp de douăsprezece săptămâni afine, au îmbunătățit semnificativ funcțiile cognitive”, informează medicul.

El adaugă că oamenii de știință demonstrează că acest fruct este bogat în antioxidanți. Acestea au un efect pozitiv asupra metabolismului, ameliorează inflamația, promovează producția de energie în celule. Ca urmare, riscul de a dezvolta demență este redus.

CITEȘTE ȘI: Afine – Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu glicemia când mănânci acest fruct

Principalele ingrediente active ale afinelor sunt antocianozidele, care au efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Previn formarea cheagurilor de sânge

„Afinele previn formarea cheagurilor de sânge, întăresc pereții vaselor de sânge și reduc fragilitatea capilarelor. S-a demonstrat că preparatele pe bază de extract de afine susțin regenerarea retinei și cresc acuitatea vizuală. Deoarece afinele îmbunătățesc funcția vaselor de sânge, ele pot să normalizeze tensiunea arterială”, spune medicul.

Comentarii: