NUTRITIE SANATATE

Cum să alegi cel mai sănătos iaurt: Sfaturi de la un medic

Foto: Pinterest.com

Cum să alegi cel mai sănătos iaurt: Sfaturi de la un medic. Aproape toate iaurturile care conțin probiotice sunt produse sănătoase și gustoase, a declarat nutriționistul-nutriționist Larisa Gabdulhakova.

Care este cel mai sănătos iaurt?

„Produsele lactate fermentate au fost întotdeauna considerate sănătoase. Ele nu conțin aproape deloc zahăr din lapte, dar în schimb sunt bogate în lactobifidobacterii. Acesta este beneficiul lor incontestabil”, a menționat Gabdulhakova.

CITEȘTE ȘI: În ce moment al zilei este cel mai bine să mănânci iaurtul: În acest fel poți beneficia la maxim de avantajele asupra sănătății

Ea precizează că este bine să se aleagă iaurturile fără adaos de zahăr, leviganți, arome și să se aibă grijă dacă iaurtul este fabricat din lapte natural. În plus, nutriționistul atrage atenția asupra faptului că alimentele cu un conținut normal de grăsimi sunt mai sănătoase decât cele cu un conținut scăzut de grăsimi.

Iaurtul făcut în casă

În același timp, Dr. Gabdulhakova a numit cel mai util iaurt un produs făcut acasă din lapte natural. Pentru persoanele cu intoleranță la zahărul din lapte sau la proteine, ea recomandă adăugarea unui starter la laptele pe bază de plante. În magazin, se recomandă să alegeți lapte acru cu un termen de valabilitate de cel mult 1 lună.

Proprietăți utile ale iaurtului

Iaurtul va aduce beneficii atât persoanelor tinere, cât și celor în vârstă. Pentru copii, este o sursă echilibrată valoroasă de proteine, grăsimi, carbohidrați și oligoelemente și este, de asemenea, gustos.

Pentru persoanele în vârstă, ale căror colon este mai sensibil, iaurtul este, de asemenea, o sursă valoroasă de nutrienți. De asemenea, stabilizează microflora intestinală, ceea ce este foarte important în ceea ce privește prevenirea cancerului.

Cel mai bine este să alegeți iaurtul simplu, având în vedere calitățile sale nutriționale excepționale. Acest iaurt are de obicei doar două ingrediente: lapte (integral, degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi) și culturi bacteriene vii. Este posibil ca iaurtul natural să nu vi se pară foarte gustos, dar este cea mai bună opțiune, îl puteți combina cu fructele preferate.

Iaurt în loc de maioneză și smântână

Folosiți iaurt în loc de maioneză și smântână. Combinația de maioneză hipocalorică și iaurt natural (în cantități egale) este potrivită pentru diverse feluri de mâncare, în special pentru salate.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are asupra inimii dacă mănânci iaurt în fiecare zi

Acest produs trebuie să fie prezent în regimul alimentar al:

  • celor care lucrează în industrii periculoase
  • celor care trăiesc în condiții de mediu nefavorabile sau în zone în care există o probabilitate ridicată de a contacta infecții intestinale prin apă
  • femeilor însărcinate (nu un produs de iaurt, ci iaurt viu) atunci când iau antibiotice.

Comentarii: