SANATATE

De ce durerea cronică se agravează în timpul zilei: Ce spun medicii

medicalnewstoday.com

De ce durerea cronică se agravează în timpul zilei: Ce spun medicii. Durerile la nivelul capului, membrelor sau întregului corp sunt familiare pentru toată lumea. Ele pot apărea brusc sau după diverse traume corporale. Indiferent de originea lor, un alt adevăr este intensificarea durerii în anumite momente ale zilei.

De ce durerea cronică se agravează în timpul zilei: Ce spun medicii

Deși pare ceva ce se întâmplă doar în mintea noastră, potrivit experților, este o afecțiune reală pe care organismul o dezvoltă. În acest articol, vă dezvăluim de ce durerile cronice se agravează în anumite momente ale zilei.

CITEȘTE ȘI: Sucul medicament pentru organism: Ajută cu durerea de cap, intestinul iritabil și gastrita

Durerea nu este simțită doar în timpul unei răniri, ci poate deveni cronică și foarte enervantă pentru oricine. Multe studii pe această temă arată că intensitatea durerii crește și scade pe parcursul a 24 de ore. Acest lucru se datorează faptului că organismul urmează un ciclu care în timpul zilei și al nopții tinde să agraveze durerea.

În principal, acest lucru se întâmplă deoarece fibrele și neuronii au un ceas intern care decide când receptorii durerii sunt cei mai activi. Potrivit medicilor, anumite ore sunt caracterizate de diverse dureri și boli. Toate acestea dau semnale și spun multe despre starea de sănătate a organismului.

Durerea de dimineață

Dacă de îndată ce vă treziți dimineața simțiți o durere de cap, o durere la nivelul membrelor sau al întregului corp, este posibil să suferiți de vreo boală. Aceasta include bolile inflamatorii, inclusiv migrenele, artrita reumatoidă sau orice probleme dentare.

Durere seara

Persoanele care simt durere în timpul cinei suferă cel mai probabil de boli care pornesc de la probleme neuropatice, diabet sau probleme cu nervii membrelor.

CITEȘTE ȘI: Neplăcerea de a te trezi cu o durere de cap: Când e vorba despre o tulburare de somn sau tensiune arterială crescută

Cum puteți preveni durerea cronică

Dacă vă confruntați cu dureri constante, medicii recomandă tratarea acestora cu comprese. Fie că sunt reci sau calde, trebuie doar să le așezați pe zona în care simțiți durere și veți simți ușurarea în câteva minute, potrivit actualno.com.

În cazul afecțiunilor cronice, consultarea unui specialist este obligatorie pentru a găsi cauza durerii și a vă atribui tratamentul adecvat.

Comentarii: