5 alimente care pot duce la toxiinfecție alimentară dacă le păstrezi în frigider. Puțini oameni știu că unele alimente nu pot fi păstrate în frigider, altfel în ele se vor forma germeni care pot ucide o persoană.
Este greu să-ți imaginezi viața fără frigider, pentru că, datorită acestuia, alimentele rămân proaspete mai mult timp. Odată cu apariția acestei minuni a tehnologiei, oamenii au început să pună totul în el. Pe lângă alimente, fetele depozitează chiar și cosmetice în frigider . Cu toate acestea, este mai bine să nu puneți unele lucruri în frig dacă nu vreți probleme.
CITEȘTE ȘI: Acestea sunt cele mai toxice produse și se găsesc în fiecare frigider
5 alimente care pot duce la toxiinfecție alimentară dacă le păstrezi în frigider
Cartofii nu ar trebui să fie păstrați la rece
Din anumite motive, cartofii sunt adesea depozitați în frigider, dar acest lucru este greșit și chiar periculos. Cel mai bine este să alegeți un loc uscat, întunecat și ușor răcoros pentru depozitare. Dacă congelați cartofii, le va afecta gustul. La temperaturi sub trei grade, glucoza apare în tuberculi, ceea ce va adăuga cu siguranță dulceață. De asemenea, atunci când cartofii congelați sunt fierți, în ei se formează substanțe cancerigene, care sunt periculoase pentru corpul uman.
De ce avocado nu ar trebui să fie refrigerat
De regulă, avocado se vinde necopt. Nu trebuie să îl puneți în frigider acasă, altfel procesul de coacere se va opri. Avocadourile necoapte conțin persină, o toxină vegetală foarte periculoasă pentru sănătate. În doze mari, persina poate provoca sufocare sau poate provoca o reacție alergică. Cel mai bine este să lăsați fructele într-un loc uscat pentru a se coace.
Ceapa nu are loc în frigider
Ca și cartofii, ceapa preferă să stea și să aștepte într-un loc întunecos, uscat și răcoros, dar nu în frigider. Faptul este că, la temperaturi scăzute și umiditate ridicată, se formează rapid mucegai pe ea, care poate să nu fie vizibil la prima vedere. Dar poate dăuna cu ușurință unei persoane. Este important să rețineți că, în ciuda similitudinii în depozitare, este mai bine să păstrați cartofii și ceapa departe unul de celălalt, altfel se vor strica rapid.
Ghimbirul poate fi refrigerat?
Ghimbirul conține multă umiditate, așa că atunci când intră în frigider, începe să se formeze rapid mucegai pe el. Chiar dacă tăiați petele de sus, nu va ajuta, deoarece toxinele vor pătrunde deja în produs. Dacă mâncați acest ghimbir, vă puteți otrăvi ușor sau puteți face insuficiență renală.
CITEȘTE ȘI: Cele mai murdare trei rafturi din frigider – Bacteriile se dezvoltă perfect acolo
Orezul nu are ce căuta în frig
În niciun caz orezul fiert nu trebuie păstrat în frigider mai mult de o zi. Acest produs mucegăiește foarte repede, ceea ce poate duce la otrăvire. Este mai bine să gătești o porție mică de orez pe care să o mănânci o singură dată. În acest fel, puteți minimiza riscurile pentru organism și puteți obține beneficiile acestui produs, potrivit actualno.com.
Pentru a nu dăuna organismului, trebuie să știți în ce condiții trebuie depozitate anumite produse pentru a fi siguri de siguranța alimentelor dumneavoastră.
Comentarii: