NUTRITIE SANATATE

Leguma care luptă împotriva cancerului și a tensiunii arteriale crescute

googleapis.com

Leguma care luptă împotriva cancerului și a tensiunii arteriale crescute. Conopida este săracă în grăsimi și bogată în proteine, fibre și acizi grași omega-3. Dacă mâncați conopidă în mod regulat, corpul dumneavoastră va fi sănătos și puternic.

Leguma care luptă împotriva cancerului și a tensiunii arteriale crescute – Conopida

Conopida îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular

Vitamina K pe care o obții din conopidă are proprietăți antiinflamatoare care îmbunătățesc circulația sângelui. În acest fel, este evitată acumularea de lipide în sânge, care duce la probleme cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza.

CITEȘTE ȘI: Conopida, leguma care protejează ficatul: Cum acţionează împotriva cancerului

Ajută la problemele de stomac

Fibrele fac conopida foarte utilă pentru digestie și ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, sulforafanul protejează pereții stomacului și îl face mai rezistent la bacteriile patogene.

Luptă împotriva cancerului

Sulforafanul și izotiocianații conțin elemente care suprimă creșterea celulelor canceroase.

Previne degenerarea maculară a ochilor

În mare măsură, conopida previne deteriorarea vederii și bolile oculare precum cataracta.

Reduce daunele cauzate de radiațiile ultraviolete

Sulforafanul din conopidă este, de asemenea, util în protejarea pielii de daunele cauzate de radiațiile ultraviolete. Te protejezi de probleme precum: inflamații, cancer de piele cauzat de razele ultraviolete, înroșirea pielii din cauza fluxului sanguin în capilare, deteriorarea celulelor.

Este un agent preventiv pentru bolile neurodegenerative

Conopida reduce riscul bolilor Parkinson și Alzheimer.

Combate hipertensiunea și colesterolul ridicat.

Proprietățile antioxidante și antiinflamatoare ale conopidei îți mențin arterele sănătoase. Acizii grași Omega-3 și fibrele ajută la scăderea colesterolului rău (LDL). Acest lucru este foarte bun dacă vă confruntați cu probleme cardiace sau doriți să le evitați.

Asigură echilibrul electrolitic

Conopida ajută la echilibrarea electroliților din organism. Datorită acestui lucru, sistemul tău nervos este mai capabil să efectueze transmiterea impulsurilor nervoase pentru contracțiile musculare.

CITEȘTE ȘI: Cum poți găti conopida pentru a nu-și pierde gustul și consistența: Condimentele care îi îmbogățesc aroma

Are grijă de sănătatea creierului și a celulelor noastre

Fosforul, care este conținut în conopidă, este un element esențial pentru refacerea membranelor celulare. Este esențial pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.

Mănâncă conopidă și diabetul te va ocoli

Datorită conținutului de vitamina C și potasiu, consumul regulat de conopidă te va ajuta să reduci riscul de a dezvolta diabet, relatează actualno.com. Aceste două elemente reglează nivelul glucozei din sânge și normalizează metabolismul.

Comentarii: