NUTRITIE SANATATE

Cafea cu zahăr: Câte cești pe zi poți bea fără ca sănătatea să fie afectată

Foto: Pinterest.com

Cafea cu zahăr: Câte cești pe zi poți bea fără ca sănătatea să fie afectată. Ce este o dimineață fără cafea? A devenit un adevărat ritual al unei vieți confortabile și liniștite. Dar întrebările despre dacă se poate adăuga zahăr la cafea încă îi dezbină pe fanii acestei băuturi amare.

De ce nu poți adăuga zahăr la cafea

Zahărul este în primul rând o sursă de calorii greu de digerat, așa că consumul său ar trebui redus la minimum în cazul persoanelor supraponderale. Iar acest lucru este aproape nerealist dacă, pe lângă dulciuri, beți 4-7 cești de cafea cu zahăr pe zi.

CITEȘTE ȘI: Efectele secundare ale consumului prea mare de cafea: Unele sunt mai periculoase decât ai crede

În plus, barista profesioniști confirmă faptul că zahărul răpește cafelei mirosul și gustul său individual. Pe lângă zahăr, antibioticele nu ar trebui, de asemenea, să fie amestecate cu cafeaua.

În primul rând, cofeina are proprietăți diuretice și elimină medicamentul mai repede decât începe acesta să acționeze. În al doilea rând, anumite tipuri de antibiotice încetinesc descompunerea cafeinei, menținând-o în sânge. În al treilea rând, dacă luați comprimate sedative cu cafea, cele două produse intră în conflict unul cu celălalt.

Ce altceva nu poate fi amestecat cu cafeaua

Lista a ceea ce nu poate fi combinat cu cafeaua este la prima vedere neașteptată. Dar cercetarea este implacabilă. Nu vreți să vă dăunați sănătății – uitați de combinarea cafelei cu alte produse, cum ar fi: –

  • Vin: un astfel de „tandem” are un efect negativ asupra sistemului nervos și vascular.
  • Produse lactate: De ce nu puteți bea cafea cu lapte sau brânză de vaci – deoarece cofeina interferează cu absorbția calciului
  • Vitamine: Cafeaua interferează cu absorbția diferitelor complexe de vitamine. Pur și simplu, această combinație este o risipă de bani.
  • Alimente cu mult zinc. Este mai bine să nu beți cafea cu stridii, carne roșie și mâncăruri de pasăre, precum și cu fasole și mazăre. Motivul este același ca și în cazul vitaminelor.

Câte linguri de zahăr trebuie adăugate la cafea

Este optim să consumați până la 8 linguri de zahăr pe zi: două linguri de zahăr la 100 ml pahar. Țineți cont de faptul că starea de spirit nu depinde întotdeauna de faptul dacă există zahăr în cafea. Este mai bine să sacrifici zahărul pentru cafea în favoarea fructelor uscate pentru o băutură amară.

Câtă cafea fără zahăr se absoarbe

Băutura în sine fără aditivi, dimpotrivă, ajută la scăderea în greutate: cafeaua, care accelerează metabolismul, conține doar 10 calorii. Cafeaua este eliminată din organism la fel de repede ca și ceaiul fără zahăr.

CITEȘTE ȘI: Cum te poate proteja cafeaua de diabet și accident vascular cerebral

Cafeaua cu zahăr este dăunătoare?

Nu întotdeauna. Există oameni care cred cu devotament în omnipotența acestei combinații. De exemplu, că zahărul din cafea vă va ajuta să deveniți mai inteligenți. Da, există glucoză în cafea, care, intrând în contact cu cofeina, activează părțile creierului băutorului de cafea responsabile de memorie, concentrare și atenție.

Glucoza din zahăr este cea care provoacă efectul de trezire. Important este să nu exagerați, deoarece cafeaua prea dulce vă poate face să adormiți. Acest lucru poate fi resimțit în special de persoanele care au băut anterior cafea fără zahăr, potrivit actualno.com.

Citeste mai mult
Comentarii: