NUTRITIE SANATATE

Cum afectează strugurii nivelul zahărului din sânge și colesterolul

Foto: Pinterest.com

Cum afectează strugurii nivelul zahărului din sânge și colesterolul. Soiurile întunecate de struguri sunt considerate cele mai benefice pentru sănătate, a declarat nutriționistul Dr. Mariat Mukhina. Potrivit acesteia, strugurii roșii pot ajuta la prevenirea problemelor cardiovasculare, iar strugurii negri pot ajuta la prevenirea cancerului.

Expertul comentează, de asemenea, modul în care acest fruct afectează zahărul din sânge și colesterolul.

Efectul strugurilor asupra colesterolului și zahărului din sânge

„Roșu conține o cantitate mare de resveratrol, deci îmbunătățește sănătatea vasculară, circulația sângelui, susține inima și scade colesterolul”, a spus expertul.

CITEȘTE ȘI: ‘Biblia’ vitaminelor: Efectul incredibil al extractului din sâmburi de struguri asupra sănătății

„Deoarece strugurii cresc semnificativ glicemia, este mai bine să nu îi consumați dacă aveți diabet. În plus, cu exacerbarea gastritei și a ulcerului peptic, fructele pot irita membrana mucoasă”, avertizează Dr. Mukhina.

Beneficii pentru sănătate ale strugurilor

„La rândul lor, datorită conținutului ridicat de antocianine, strugurii negri ajută la prevenirea cancerului”, adaugă Dr. Mariat Mukhina.

Printre altele, atât strugurii roșii, cât și cei negri conțin o mulțime de fibre solubile și insolubile. Acestea îmbunătățesc digestia, ajută la prevenirea constipației și favorizează peristaltismul bun, adică „vindecă” intestinele leneșe. Este suficient să se consume 200 de grame, adică aproximativ o cană de struguri pe zi.

Este de luat în considerare faptul că, dacă este consumat în exces, produsul poate provoca flatulență.

Proprietățile curative ale strugurilor îi permit să fie folosiți în tratamentul anemiei, al unor boli cardiovasculare, al cirozei hepatice și al hepatitei cronice. Fructele sunt folosite pentru normalizarea activității tractului gastrointestinal, pentru îmbunătățirea stării de sănătate în nefrită acută și cronică, nefroză.

Consumul de fructe și suc de struguri este o bună prevenire împotriva formării nisipului urinar și a pietrelor la rinichi. Strugurii sunt recomandați pentru formele cronice de tuberculoză pulmonară. Are proprietăți curative pentru catarurile faringelui și laringelui, gută și previne apariția multor boli.

Acizii organici din compoziția sa au un efect calmant, cresc activitatea pancreasului. În hipertensiune, strugurii acționează ca un agent hipotensiv, există o slăbire a ritmului cardiac și o scădere a pulsului. Sub influența acizilor organici, activitatea pancreasului crește.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci struguri în fiecare zi: Pot preveni chiar şi afecțiuni ale inimii

Medicii recomandă strugurii pentru a crește secreția și aciditatea sucului gastric. Este util să se utilizeze suc proaspăt de struguri în bolile inflamatorii ale tractului respirator și astm.

Atunci când luați struguri, datorită stimulării măduvei osoase, funcția organelor hematopoietice se îmbunătățește. Un pahar de suc de struguri asigură organismului o rată zilnică de vitamine B, C, potrivit actualno.com.

Comentarii: