NUTRITIE SANATATE

Strugurii pot afecta negativ persoanele peste 60 de ani: Problemele de sănătate pe care le pot provoca

Foto: Pinterest.com

Strugurii pot afecta negativ persoanele peste 60 de ani: Problemele de sănătate pe care le pot provoca. Potrivit nutriționistului Mariat Mukhina, strugurii pot fi numiți cel mai periculos fruct pentru persoanele de peste 60 de ani.

Strugurii pot afecta negativ persoanele peste 60 de ani: Problemele de sănătate pe care le pot provoca

Dr. Mukhina spune că exagerarea cu acest fruct, strugurii, poate afecta negativ funcționarea organismului la bătrânețe. Comentând faptul că acest fruct provoacă probleme de sănătate persoanelor după vârsta de 60 de ani, ea notează: acest fruct are un indice glicemic ridicat, adică, după consumul său, nivelul zahărului din sânge poate crește imediat semnificativ.

CITEȘTE ȘI: Poți mânca struguri dacă suferi de diabet? Ce spun medicii

„Acest fruct este contraindicat diabeticilor și este chiar considerat periculos pentru ei. „Multe persoane în vârstă suferă de rezistență la insulină sau de diabet, așa că este mai bine să nu mâncați struguri”, spune nutriționistul.

Medicul adaugă că, dacă organismul este sensibil la componentele incluse în compoziția strugurilor, consumul acestuia poate duce la o exacerbare a gastritei și a leziunilor ulcerative ale tractului gastrointestinal. În special, după consumul său, sucul gastric începe să fie eliberat mai intens.

Dacă aveți insuficiență renală, de asemenea, nu ar trebui să consumați struguri. Această contraindicație se datorează conținutului ridicat de potasiu din fruct. „Alimentele bogate în acest element nu trebuie consumate dacă aveți insuficiență renală”, subliniază expertul.

Proprietăți utile ale strugurilor

Strugurii sunt unici în compoziția lor. Conține zaharuri și flavonoide, care sunt antioxidanți puternici, vitamine din grupele A, B, P, H, C – care susțin toate procesele din organism la nivelul potrivit, macro și micro elemente!

Beneficiile strugurilor în tratamentul migrenelor, oboselii cronice, chiar și în medicina cardiovasculară sunt incontestabile, deoarece oxidul nitric conținut în acesta previne formarea cheagurilor de sânge. Antioxidanții conținuți în struguri permit utilizarea sa ca mijloc de întărire a imunității, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: ‘Biblia’ vitaminelor: Efectul incredibil al extractului din sâmburi de struguri asupra sănătății

Strugurii negri fac parte din dieta pentru prevenirea cancerului de sân. Dozele terapeutice de struguri trebuie să fie supravegheate de un medic. Tratamentul cu struguri este contraindicat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de diabet, cu diferite tipuri de ulcere, stomatită, uremie și alte câteva boli.

Comentarii: