NUTRITIE SANATATE

Cele mai bune băuturi pe care să le consumi luna aceasta: Ajută corpul să se relaxeze, sunt pline de vitamine și îl purifică

foxnews.com

Cele mai bune băuturi pe care să le consumi luna aceasta: Ajută corpul să se relaxeze, sunt pline de vitamine și îl purifică. Trecerea de la sezonul cald la cel rece, mai ales una bruscă, poate slăbi organismul, făcându-l mai vulnerabil la infecții.

Iată patru băuturi care pot fi numite cu adevărat autumnale. Acestea ar trebui cu siguranță adăugate la dieta ta în octombrie.

Cele mai bune băuturi pe care să le consumi luna aceasta

O băutură caldă pe bază de plante sau ceai cu mirodenii

Ierburile în toamnă sunt de top. Ghimbirul, scorțișoara și cuișoarele funcționează cel mai bine. Combinația picantă și aromată oferă un efect de încălzire, atât de util în sezonul rece. Ghimbirul conține alcaloidul gingerol, care afectează receptorii de căldură ai limbii, influențând termogeneza. Atunci când preparați această băutură, este mai bine să folosiți rădăcină proaspătă de ghimbir, dar este posibilă și pudra de ghimbir. Puteți bea băutura toată ziua pe tot parcursul sezonului toamnă-iarnă. Dar este important să vă amintiți contraindicațiile ghimbirului.

CITEȘTE ȘI: Băutura care are grijă de hormonii noștri: Îi ajută să se echilibreze

Ceai cu lămâie și fructe proaspete

Lămâia în combinație cu cătină de mare, coacăze, afine, viburnum, cireșe sau zmeură (atât proaspete, cât și congelate), precum și o cantitate mică de miere adăugată în ceai, vor spori efectul de încălzire, ne vor îmbogăți nutriția și vor ajuta organismul să se relaxeze.

Această băutură are o paletă bogată de vitamine și minerale: A, C, E, grupa B, K, betacaroten etc. Este bine să înlocuiți obișnuita cafea sau ceaiul clasic cu această băutură.

Vin fiert nealcoolic cu fructe

Băutură preparată pe bază de suc de fructe sau de fructe de pădure, precum și de fructe și fructe de pădure proaspete sau uscate (mere, pere, caise uscate, prune uscate, gutui) cu adaos de scorțișoară, cuișoare, anason stelat, coajă de portocală sau lămâie, cardamom și stafide.

Băutura este recomandată pentru utilizare nu mai mult de 1-2 porții pe zi. Persoanele care sunt predispuse la reacții alergice sau au boli inflamatorii ale stomacului și intestinelor trebuie să bea cu precauție.

Băuturi de detoxifiere cu fructe și legume

Deși o astfel de băutură nu vă va încălzi într-o seară rece de toamnă, ea va oferi un bun efect de curățare și va ajuta organismul să se adapteze ușor de la o dietă de vară la una de toamnă.

Cele mai eficiente pentru detoxifiere sunt smoothie-urile și sucurile verzi care includ fructe, legume și ierburi proaspete de toamnă: castravete, țelină, măr, pară, kiwi, pătrunjel, fenicul, fenicul, busuioc și spanac. Astfel de băuturi complexe conțin un set bogat de vitamine, minerale, enzime, fibre și fitocomponente, care intră rapid în celule și încep procesul de purificare, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Băutura care reglează glicemia și metabolismul – Costă puţin şi te ajută să slăbeşti

De asemenea, băuturile de detoxifiere pot fi preparate pe bază de pulpă de pepene verde, pepene galben, castravete, sfeclă roșie, morcovi în combinație cu alte fructe – cum ar fi sucurile de fructe și legume (de preferință cu puțină diluare cu apă). Aceste tipuri de băuturi ajută la îmbunătățirea mișcării limfei, afectează sistemul hematopoietic, îmbunătățesc motilitatea intestinală și întăresc sistemul imunitar. Băuturile de detoxifiere pot fi incluse în dietă în mod regulat (de exemplu, de 2-3 ori pe săptămână). Dacă doriți să obțineți un efect mai pronunțat, puteți bea băuturile de detoxifiere pe ciclu, de la 1 la 7 zile, o dată la una până la două săptămâni, dar numai după consultarea prealabilă cu un specialist.

Comentarii: