NUTRITIE SANATATE

Câte ouă ar trebui să mâncați pe zi pentru a preveni demența

goodtoknow.co.uk

Câte ouă ar trebui să mâncați pe zi pentru a preveni demența. Endocrinologul rus Dr. Zuhra Pavlova împărtășește câte ouă ar trebui consumate pe zi pentru a preveni dezvoltarea demenței .

Câte ouă ar trebui să mâncați pe zi pentru a preveni demența

„Consumul unui ou zilnic poate preveni demența. Oamenii de știință din China și Marea Britanie au ajuns la această concluzie. Ei au observat 233 de persoane cu și fără demență pentru a studia dieta lor din ultimii doi ani și alți factori de risc pentru bolile cronice. S-a dovedit , că participanții la studiu cu demență erau aproape la jumătate mai predispuși să mănânce ouă în fiecare zi comparativ cu martorii (28,3% vs. 41,6%) și mai predispuși să mănânce ouă doar o dată pe lună (15,5% vs. 8,6%)”, spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă decă mănânci ouă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra inimii

Endocrinologul adaugă că acest lucru sugerează o posibilă legătură între consumul moderat de ouă și un risc redus de demență. Potrivit oamenilor de știință, cel mai util este să mâncați un ou pe zi. A mânca mai mult sau mai puțin nu va produce aceleași rezultate și poate chiar dăuna organismului.

Medicul amintește că, la urma urmei, ouăle sunt foarte calorice, iar consumul lor excesiv poate duce la creșterea în greutate și la formarea de plăci în vasele de sânge, potrivit actualno.com.

„În al doilea rând, o dietă variată este necesară pentru o bună sănătate. Indiferent cât de sănătoasă este mâncarea, totul trebuie să fie cu moderație”, sfătuiește medicul.

Ce este demența?

Demența este o boală care afectează creierul. Simptomele sunt ușoare la început, dar se agravează treptat în timp. Simptomele comune ale demenței includ pierderea memoriei, probleme de vorbire și comportament impulsiv sau imprevizibil. Una dintre principalele caracteristici ale bolii este prezența plăcilor și a nodulilor (structuri fibroase) în creier.

O altă caracteristică a acestei boli este pierderea comunicării între celulele nervoase sau neuronii din creier. Pe măsură ce apar astfel de anomalii, informațiile nu pot trece cu ușurință între diferite părți ale creierului sau între creier și mușchi sau organe. Pe măsură ce simptomele se agravează, pacienții își amintesc mai greu evenimentele recente, nu gândesc logic și nu recunosc persoanele pe care le cunosc.

CITEȘTE ȘI: Fii atent când cumperi ouă din magazin: Pericolul remarcat de experți

În cele din urmă, o persoană cu demență poate deveni complet dependentă de ajutorul altor persoane. Conform National Institute on Aging, demența este a șasea cauză principală de deces în Statele Unite. Cu toate acestea, conform unor estimări recente, aceasta ar putea fi a treia cauză principală de deces, după bolile cardiovasculare și cancer.

Comentarii: