NUTRITIE SANATATE

Desert rapid și savuros, cu o textură pufoasă și aromă intensă de banane

Checul cu banane este o alegere excelentă pentru cei care doresc un desert rapid și savuros. Cu o textură pufoasă și o aromă intensă de banane, acest chec este ideal pentru a folosi bananele coapte rămase.

Este perfect pentru micul dejun, gustări sau desert. În plus, prepararea lui nu necesită mult timp sau ingrediente complicate, fiind accesibil chiar și pentru începători.

CITEȘTE ȘI: Singurul desert care este plin de magneziu și fier: Mulți oameni îl evită

Desert rapid și savuros, cu o textură pufoasă și aromă intensă de banane

Ingredientele unui chec cu banane sunt de regulă simple și pornesc de la ideea că bananele ne aduc în rețetă nu doar gust, ci și textură și zahăr în cantitate destul de mare. Din acest motiv, se recomandă banane bine coapte, maronii la exterior și moi ca textură în interior. Restul ingredientelor, de la zahărul brun la unt, au ca scop un adaos de gust. Iar cacaoa completează perfect fiecare felie din acest chec cu banane!

Ingrediente:

  • 400 g piure de banane bine coapte
  • 90 g unt topit
  • 30 g ulei vegetal neutru
  • 50 g ou
  • 5 g extract de vanilie
  • 130 g zahăr brun deschis
  • 150 g făină albă 000
  • 6 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de sodiu
  • 2 g sare
  • 50 g cacao neagră
  • 1 banană tăiată pe jumătate
  • 100 g ciocolată mărunțită

CITEȘTE ȘI: Crème Brûlée- desertul clasic francez cu zahăr caramelizat

Desert rapid și savuros, cu o textură pufoasă și aromă intensă de banane

Mod de preparare:

Combinați bananele piure, untul topit, uleiul vegetal, oul și vanilia.

Adăugați zahărul brun și mixați pentru 3 minute la viteză mare.

Încorporați apoi făina cernută, praful de copt, bicarbonatul, sarea și cacaoa. Amestecați cu o spatula de silicon și omogenizați toată compoziția.

Adăugați ciocolata mărunțită și amestecați.

Turnați în tava de chec.

Acoperiți cu jumătățile de banană.

Coaceți la 160 °C pentru 40-45 minute sau până trece testul scobitorii.

Lăsați să se răcească în tavă, apoi serviți.

Comentarii: