SANATATE

Primele simptome ale pneumoniei care sunt adesea trecute cu vederea

buoyhealth.com

Primele simptome ale pneumoniei care sunt adesea trecute cu vederea. În pragul sezonului rece este bine să acordăm atenție nu doar stării noastre generale de sănătate, sistemului imunitar și statutului vaccinal, ci și prevenirii complicațiilor, aflând care sunt simptomele alarmante în timpul gripei banale, în care trebuie să căutăm rapid ajutor medical.

Care sunt primele simptome ale pneumoniei, adesea trecute cu vederea, este o întrebare importantă, al cărei răspuns ne poate salva viața sau pe cea a unei persoane dragi.

Primele simptome ale pneumoniei care sunt adesea trecute cu vederea

Pneumonia se numără printre cele mai frecvente complicații ale gripei și răcelii, pacienții cu boli cronice, cei cu un sistem imunitar slăbit, vârstnicii și cei foarte tineri fiind cei mai vulnerabili și expuși riscului.

CITEȘTE ȘI: Cum știi dacă ai făcut bronșită sau pneumonie: Simptomele de care trebuie să ții cont

Diagnosticată la timp, aceasta se vindecă complet și fără consecințe pe termen lung asupra sănătății. De multe ori, însă, pacienții caută ajutor prea târziu, când procesele sunt avansate, pentru că au ignorat primele simptome de pericol și de implicare a plămânilor lor de către un proces inflamator.

Principala problemă atunci când vorbim despre pneumonie nu este doar faptul că pacienții adesea ignoră, nu recunosc sau nu acordă atenție primelor simptome, ci și faptul că medicii înșiși pot face, de asemenea, această greșeală. Diagnosticul greșit duce la un tratament greșit, care întârzie ceea ce este necesar pentru pneumonie și complică situația, ducând la un pericol grav pentru sănătate și uneori pentru viață, dacă vorbim despre persoane aflate la vârsta de aur sau pentru bebeluși și copii mici.

Întârzierea tratamentului poate provoca prelungirea bolii, invaliditate pe termen lung sau evoluție care pune viața în pericol. De ce se întâmplă acest lucru, de ce atât pacienții, cât și medicii pot greși sau nu pot recunoaște simptomele?

Ce simptome timpurii ale pneumoniei sunt adesea trecute cu vederea de pacienți și ce simptome îi determină pe medici să greșească diagnosticul? Simptomele multor boli pulmonare, unele contagioase și periculoase pentru cei din jurul nostru, altele periculoase și care pun viața în pericol, se suprapun cu cele ale pneumoniei.

Printre acestea se numără:

  • bronșita,
  • boala pulmonară obstructivă cronică,
  • boala legionarilor,
  • limfom pulmonar/cancer pulmonar,
  • embolie pulmonară,
  • tuberculoză, etc.

Dacă aceste boli sunt diagnosticate greșit ca fiind pneumonie, se va întârzia tratamentul, punându-le viața în pericol și pe alții în pericol, cum ar fi infectarea cu tuberculoză.

Și de ce pneumonia rămâne uneori nediagnosticată, cu toate consecințele negative ale acestui fapt? Este posibil să fii diagnosticat cu gripă, pleurezie, infecție sinusală sau alte infecții ale tractului respirator când de fapt ai pneumonie, ceea ce înseamnă că nu primești tratamentul potrivit.

Motivele pentru diagnosticarea greșită sunt multe și variate – de la lipsa testelor și/sau a radiografiilor prin cele greșite până la greșelile făcute de pacientul însuși, care nu a împărtășit toate simptomele cu medicul său, iar acest caz este cel care face ca răspunsul la întrebarea care sunt primele simptome ale pneumoniei care sunt adesea trecute cu vederea să fie la fel de important.

Ce simptome timpurii ale pneumoniei sunt adesea trecute cu vederea?

O temperatură ridicată și o tuse ascuțită, care nu ne dau o clipă de răgaz, le distingem cu siguranță ca fiind semnale alarmante cu privire la sănătatea noastră și la faptul că este posibil să dezvoltăm pneumonie.

Cu toate acestea, există simptome pe care le recunoaștem rar și este important să putem face acest lucru, deoarece acestea sunt, de obicei, primele simptome ale bolii și ne oferă posibilitatea unui diagnostic precoce și a unui tratament la timp.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Forma de pneumonie care reprezintă un mare semnal de alarmă

Aceste prime simptome, adesea nerecunoscute, preced scurtarea respirației care ne aduce cu siguranță la cabinetul medical, dar târziu. Printre simptomele care rămân nerecunoscute de pacienți sunt

  • lipsa poftei de mâncare,
  • transpirația și mai ales transpirațiile nocturne,
  • palpitațiile,
  • unghii albastre,
  • confuzie, vorbire incoerentă – caracteristică în special persoanelor în vârstă care suferă de pneumonie.

Dacă aveți grijă de o persoană în vârstă și observați o schimbare bruscă în comportamentul și vorbirea ei, care vă face să credeți că este nebună, că are probleme de exprimare, că are nevoie de un psihiatru sau că suferă de demență, cel mai probabil are pneumonie, potrivit actualno.com. Dacă cunoașteți acest simptom, care este rar recunoscut, ați putea salva viața unei persoane în vârstă cu probleme.

Comentarii: