NUTRITIE SANATATE

Ceaiurile care scad temperatura și întăresc sistemul imunitar

unica.ro

Ceaiurile care scad temperatura și întăresc sistemul imunitar. Dr. Ekaterina Kazachkova, endocrinolog rus, a dezvăluit care sunt cele mai bune ceaiuri pentru scăderea temperaturii și a zahărului din sânge, precum și pentru creșterea imunității.

Ceaiurile care scad temperatura și cresc imunitatea

Medicul recomandă să consumați ceai cu adaos de rădăcină de ghimbir și o felie de lămâie, deoarece această băutură conține multă vitamina C, încălzește și înlătură durerile de gât. Afinele au, de asemenea, proprietăți antibacteriene, al căror suc de fructe poate reduce febra.

CITEȘTE ȘI: Cine ar trebui să bea ceai de gălbenele: Ce spun medicii

Ceai de cătină

Medicul sfătuiește, de asemenea, să se consume ceai de cătină de mare în timpul sezonului rece. Aceste fructe mici sunt un depozit de vitamine și antioxidanți.

„Ceaiul de cătină de mare nu este doar delicios, ci și incredibil de sănătos. Acesta întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virușilor”, explică endocrinologul.

De asemenea, ea recomandă adăugarea scorțișoarei în ceai. Potrivit medicului, această băutură este încălzitoare și are proprietăți utile: scorțișoara ajută la menținerea glicemiei la un nivel normal.

Ceai de ghimbir

În ceea ce privește ceaiul de ghimbir, acesta este unul dintre cele mai populare remedii tradiționale pentru răceală și gripă. Ghimbirul încălzește și reține căldura în organism, iar proprietățile sale medicinale fac din ceaiul de ghimbir o alegere excelentă pentru ameliorarea simptomelor și accelerarea procesului de vindecare.

Ghimbirul conține gingeroli, care au un puternic efect antiinflamator și antioxidant. Aceștia ajută la ameliorarea simptomelor răcelii, cum ar fi durerile de gât și nasul înfundat.

De asemenea, datorită conținutului bogat de antioxidanți și oligoelemente, ceaiul de ghimbir întărește apărarea organismului, ajutând la rezistența la răceală și gripă.

Băutura de ghimbir are proprietăți de încălzire, ceea ce este deosebit de plăcut și util pentru răceli. Beți acest ceai delicios la primul semn de boală. Acest condiment va ajuta la accelerarea procesului de vindecare, precum și la ușurarea respirației pentru congestia nazală.

În plus, ghimbirul stimulează transpirația, ceea ce ajută la reducerea febrei mari și ajută organismul să se curețe de toxine.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul cel mai bun pentru rinichi: Scade riscul de a face pietre la rinichi

Sfaturi importante pentru consumul ceaiului de ghimbir:

  • Consumați-l fierbinte, dar nu scaldant, pentru a-i maximiza efectul de încălzire.
  • Puteți adăuga în ceai alte ingrediente antiinflamatoare, cum ar fi turmericul sau usturoiul, pentru a-i spori proprietățile vindecătoare.

„În ciuda tuturor proprietăților benefice, băutura de ghimbir poate fi contraindicată în unele cazuri, de exemplu, cu alergie la ghimbir. Fiți atenți la reacțiile organismului dumneavoastră. De asemenea, amintiți-vă că este important să fiți atenți atunci când beți ceai de ghimbir dacă aveți orice afecțiuni medicale”, spune medicul, potrivit actualno.com.

Comentarii: