NUTRITIE SANATATE

Desert spectaculos de gustos cu mac și cremă de vanilie

gustarte.ro

Această rețetă este o adevărată delicatesă, care creează o armonie perfectă între aromele de mac, budincă de vanilie și ciocolată.

Baza prăjiturii este un aluat moale și ușor, îmbogățit cu mac, urmat de un strat cremos de budincă de vanilie, iar glazura de ciocolată îi oferă desertului un aspect final ispititor.

CITEȘTE ȘI: Cum se face cea mai îndrăgită prăjitură „Tăvălită” din copilărie

Desert spectaculos de gustos cu mac și cremă de vanilie

Această prăjitură este o alegere perfectă pentru ocazii festive, reuniuni de familie sau chiar ca un desert de seară.

Ingrediente:

  • 270 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pic de sare
  • 1 pahar smântână
  • 400 g unt
  • 5 ouă
  • 220 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g mac
  • 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie
  • 10 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt de cocos
  • 450 ml lapte

Desert spectaculos de gustos cu mac și cremă de vanilie

Mod de preparare:

Mai întâi, amestecați 200 g unt, 3 ouă, 250 g zahăr, zahărul vanilat, praful de copt, sarea și smântâna, până devin o compoziție cremoasă. Apoi, adăugați făina și macul.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt sau ungeți-o cu unt și presărați cu pesmet.

Întindeți aluatul în tavă și coaceți la 150°C pentru aproximativ 20-30 de minute. Aluatul trebuie să se rumenească ușor, altfel se usucă.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Raffaello: Combinația de nucă de cocos și ciocolată albă care o face să fie irezistibilă/ REȚETĂ

Când testul cu scobitoarea este reușită, scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească.

Gătiți budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-o să se răcească.

Bateți spumă 200 g unt moale cu 6 linguri de zahăr pudră. Adăugați budinca răcită, lingură cu lingură, amestecând bine, apoi întindeți crema peste blatul cu mac.Pentru glazura de ciocolată, amestecați 2 ouă, 6 linguri de zahăr pudră și 2 linguri de cacao.

Topiți untul de cocos și adăugați-l la restul ingredientelor.

Întindeți glazura cu grijă peste stratul de budincă și lăsați prăjitura la rece timp de cel puțin 3 ore, dar ideal ar fi peste noapte.

Înainte de servire, lăsați prăjitura puțin la temperatura camerei pentru a se înmuia.

Comentarii: