NUTRITIE SANATATE

Ce să adaugi în ceai pentru ca acesta să fie și mai sănătos: Întărește sistemul imunitar

Ce să adaugi în ceai pentru ca acesta să fie și mai sănătos: Întărește sistemul imunitar. Ceaiul are multe proprietăți utile – susține digestia, acționează ca un antiinflamator și stimulează imunitatea. Toate datorită faptului că această băutură conține mulți antioxidanți. Dar există un ingredient care te va ajuta să-ți faci ceaiul și mai sănătos, potrivit Dr. Patricia Batan.

Antioxidanții sunt compuși care ajută la reducerea oxidării și inflamației în organism prin eliminarea radicalilor liberi care se pot acumula în timp și pot contribui la apariția bolilor.

Ce să adaugi în ceai pentru ca acesta să fie și mai sănătos – Zeamă de lămâie

Ceaiul în sine conține antioxidanți. Dar există un produs pe care îl puteți adăuga la băutură. Acesta vă va ajuta să păstrați acești compuși și chiar să le creșteți beneficiile pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care beau ceai zilnic au o inimă mai sănătoasă: Efectul pe care acesta îl are asupra vaselor de sânge

„Toată lumea cunoaște acest ingredient. Și este sucul de lămâie. Un studiu recent a analizat efectele sucului de lămâie asupra ceaiului mate. Cercetătorii au descoperit că adăugarea sucului de lămâie și răcirea ceaiului i-au crescut activitatea antioxidantă. Cei care au băut băutura au împărtășit , de asemenea, că face ceaiul mult mai gustos”, spune medicul.

Studiile anterioare au arătat că adăugarea acidului ascorbic (cunoscut și sub numele de vitamina C, care este unul dintre cei doi acizi din sucul de lămâie) la ceaiul verde și negru ajută, de asemenea. creșterea antioxidanților din băutură.

„Oamenii storc lămâie în ceaiul lor de mult timp, deci de ce este aceasta într-adevăr o mișcare inteligentă? Adăugarea de lămâie la ceai poate face ca antioxidanții precum catechinele să fie mai stabili și mai absorbabili de către organism”, spune Dr. Patricia Battan, adăugând că prin În esență, lămâia acționează ca un conservant natural pentru antioxidanții din ceai.

„Lămâia este dăunătoare în timpul procesului digestiv. Catechinele sunt relativ instabile în medii neacide, cum ar fi intestinul subțire”, spune Taylor Wallace, cercetător în nutriție și profesor la Universitatea George Mason., potrivit actualno.com

„Atât vitamina C, cât și sucurile de citrice interacționează cu catechinele pentru a preveni descompunerea lor. Adăugarea sucului de lămâie la ceai poate păstra în mod semnificativ o cantitate mare din acești compuși, crescând cantitatea de vitamina C din dieta dumneavoastră”, a adăugat profesorul Mason. .

Cum să adăugați corect suc de lămâie

Pentru a profita la maximum de acest duo dinamic de ceai și lămâie, Dr. Batan oferă următoarele sfaturi:

  • folosiți suc proaspăt de lămâie – acesta conține cel mai ridicat nivel de vitamina C;
  • monitorizați temperatura ceaiului – mențineți temperatura ceaiului sub 71°C pentru a păstra atât antioxidanții, cât și vitamina C din lămâie;
  • adăugați lămâia după ce ceaiul s-a răcit pentru a păstra mai bine antioxidanții din sucul de lămâie, astfel încât aceștia să își poată face treaba.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile care scad temperatura și întăresc sistemul imunitar

De asemenea, specialistul sfătuiește să se evite adăugarea de lapte la ceai.

„Studiile arată că produsele lactate pot altera capacitatea antioxidantă a ceaiului. Pentru a profita la maximum de ceașca dumneavoastră, înlocuiți laptele cu lămâie”, spune Dr. Battan.

Comentarii: