REVIEW

Când NU este recomandat să mergi la SALĂ

Foto: Pinterest.com

Adesea, se vorbește despre calitățile și beneficiile pe care le aduce practicarea sportului în viața noastră, cât de multă sănătate emană din fiecare antrenament realizat acasă sau în sala de gimnastică.

Fie ca îți dorești să slăbești, să alergi mai repede sau să îți mărești masa musculară, mersul la sala de gimnastică trebuie să fie sincronizat cu ritmul organismului tau. Sportul este esențial pentru menținerea sănătății fizice și mentale.

Se pare însă că există cazuri când exercițiile fizice nu sunt recomandate. Și, dacă te încăpățânezi să te duci la antrenamente, s-ar putea ca organismul să nu facă față presiunii.

Iată când nu este recomandat să faci sport:

Când ai febră

Infecțiile acompaniate de febră, durere sau stare generală de rău sunt răspunsul sistemului imunitar la anumite bacterii și viruși. În această situație, puterea ta fizică dispare și îți este din ce în ce mai greu să faci față activităților de zi cu zi, scrie webmd.com.

În plus, exercițiile fizice vor afecta funcția imunității, provocând cheltuieli suplimentare de energie. De asemenea, este întreruptă capacitatea corpului de a lupta împotriva infecției.

5 minute: Exercițiile care înlocuiesc o oră în sala de gimnastică / VIDEO

Vrei să fii în formă maximă? 10 minute timp de 4 săptămâni / VIDEO

Cafeaua fără cofeină stimulează memoria/ STUDIU

Când nu dormi suficient

Dacă dormi mai puțin de 5 ore pe noapte, în timp te poți confrunta cu serioase probleme psihice și fizice. Lipsa somnului provoacă slăbirea sistemului imunitar și, implicit, a organismului.

Foto: Pinterest.com

Apare oboseala, imposibilitatea de concentrare, dar și deficiențe nutritive. Așadar, dacă nu dormi cel puțin 8 ore pe noapte, nu este recomandat să faci exerciții fizice.

SEMNELE organismului care te atenționează că ai probleme cu TIROIDA

Veste imensă pentru nevăzători: Invenţia care îi va ajuta să citească şi să scrie SMS-uri

Când suferi de gastroenterită

Tulburările sistemului digestiv pot afecta performanța ta în timpul antrenamentului fizic, provocând greață, diaree și alte simptome nedorite. Este important să lași organismul să se odihneascăși să se recupereze.

Când ești răcită

Anumite poziții de yoga te pot ajuta să ții sub control diferite simptome ale gripei și răcelii. Dar exercițiile cu impact sporit, cum sunt cele cardio, pot agrava simptomele chiar și atunci când antrenamentul fizic este de scurtă durată.

Pierderea fluidelor și transpirația scad răspunsul imun al organismului, iar el devine vulnerabil la alți viruși.

ALTFEL de clătite: MURTABAK – clătita indiană umplută / REȚETE SIMPLE

CUM ne motivăm să facem sport? TRUCURILE care chiar funcționează!

CE declanşează pofta de mâncare de la MIEZUL noptii?

Când suferi de boli cronice

Oamenii care au fost diagnosticați cu boli cronice, cum este cancerul, hipertensiunea arterială severă sau diabetul trebuie să fie foarte atenți când fac sport.

Antrenamentul fizic poate modifica funcția organelor cele mai importante ale corpului, ceea ce va necesita și mai multă energie. Din acest motiv, este important să treacă peste rutina exercițiilor până când diagnosticul este confirmat și vor primi un tratament pentru a stabiliza simptomele. Odată ce afecțiunea este sub control, pot face exerciții fizice în continuare.

Comentarii: