SANATATE

Primele 5 semne ale unui accident vascular cerebral: La ce să fii atent

nfornicle.com

Primele 5 semne ale unui accident vascular cerebral: La ce să fii atent. Dr. Aygul Arslanova împărtășește ce plângeri includ primele 5 semne ale unui accident vascular cerebral . Expertul explică faptul că chiar și apariția unuia dintre aceste semne necesită un apel imediat pentru o ambulanță.

Primele 5 semne ale unui accident vascular cerebral: La ce să fii atent

„Un accident vascular cerebral se caracterizează printr-o încălcare acută a circulației sângelui în creier, în care apare moartea țesutului și sunt perturbate funcțiile sistemului nervos. Este extrem de important să ajutăm o persoană cu un accident vascular cerebral cât mai repede posibil – problema timpului în care se efectuează terapia , este de o importanță fundamentală. De aceea, este necesar să puteți recunoaște manifestările sale – acest lucru vă permite să solicitați prompt ajutor medical după recunoașterea unei patologii periculoase”, spune Dr. Aigul Arslanova.

CITEȘTE ȘI: Fiica unei actrițe din România a suferit un AVC la numai 12 ani: Cât de grav a fost

„Primele semne ale unui accident vascular cerebral apar adesea brusc și pot varia de la o ușoară pierdere de senzație la o durere de cap severă”, spune Dr. Arslanova despre tabloul clinic al unui accident vascular cerebral.

Medicul a indicat primele 5 semne evidente ale unui accident vascular cerebral:

  • distorsionarea expresiilor faciale
  • probleme de vorbire
  • disfuncții motorii
  • modificări ale vederii
  • dureri bruște de cap

Distorsionarea expresiei faciale

Medicul Agyul Arslanova oferă sfaturi: „Dacă se suspectează un accident vascular cerebral, ar trebui să îi cereți pacientului să zâmbească. În acest caz, o parte a feței va fi nemișcată și atunci când încearcă să zâmbească, va apărea efectul de distorsiune și asimetrie.”

Probleme de vorbire

Un alt semn clar al unui accident vascular cerebral, specialistul definește vorbirea incomprehensibilă. De asemenea, se pot încurca cuvintele și se poate spune ceva fără sens.

Disfuncții motorii

Dacă victimei accidentului vascular cerebral i se cere să ridice ambele brațe, nu va putea să le miște în același timp – un membru va rămâne în jos.

Modificări ale vederii

Există o pierdere temporară a vederii în unul sau ambii ochi. De asemenea, pacientul începe să vadă dublu.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună băutură, pentru cei în vârstă, care subțiază sângele: Îi ajută, în special, pe cei cu risc de AVC și infarct

Durere de cap bruscă

Vorbind despre semnele evidente ale unui accident vascular cerebral, medicul a clarificat: această durere apare fără motiv și este imediat resimțită ca fiind foarte puternică. În plus, pot apărea vărsături și confuzie, potrivit actualno.com.

Dr. Arslanova subliniază că este necesar să contactați un medic dacă observați cel puțin unul dintre semnele menționate mai sus. Ea a menționat că riscul de tulburări periculoase în funcția creierului crește brusc dacă o persoană fumează sau are hipertensiune arterială, diabet sau colesterol ridicat. Medicul adaugă că, în schimb, examenele medicale regulate și un stil de viață sănătos contribuie la reducerea acestui risc.

Comentarii: