NUTRITIE SANATATE

Mandarine: Ce efect au asupra nivelului de zahăr din sânge

thedailymeal.com

Mandarine: Ce efect au asupra nivelului de zahăr din sânge. Mandarinele sunt bune pentru persoanele cu diabet deoarece au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu cresc prea mult nivelul zahărului din sânge .

Ele au o mulțime de fibre , care ajută la controlul zahărului din sânge și la digestie. Mandarinele conțin, de asemenea, vitamina C, acid folic și potasiu, care sunt importante pentru sănătate și gestionarea diabetului.

Un antioxidant special din mandarine numit nobiletin poate ajuta la controlul zahărului din sânge, în special în diabetul de tip 2. Consumul de mandarine întregi în loc de a bea suc de mandarine și urmărirea cantității mâncate pot ajuta persoanele cu diabet zaharat să profite de beneficiile acestui fruct.

Mandarine: Ce efect au asupra nivelului de zahăr din sânge

Mandarinele au un indice glicemic de aproximativ 43, ceea ce le face potrivite pentru persoanele cu diabet.

Monitorizarea cantității pe care o mănânci și a modului în care organismul tău răspunde este esențială pentru a-ți gestiona bine glicemia.

CITEȘTE ȘI: Problemele de sănătate pentru care poți folosi coaja de mandarine

Conținutul de fibre al mandarinelor

Mandarinele au 2 grame de fibre per fruct mediu. Aceste fibre ajută la digestie și controlează zahărul din sânge, util în diabet. De asemenea, fibrele vă fac să vă simțiți sătui, ajută la controlul greutății și susțin sănătatea intestinelor.

Pentru diabetici, mandarinele pot stabiliza zahărul din sânge și pot îmbunătăți modul în care organismul utilizează insulina. Adăugarea de mandarine la dieta dumneavoastră este benefică pentru gestionarea diabetului și pentru sănătatea generală.

Vitaminele din mandarine

Mandarinele sunt pline de vitamine importante pentru sănătate. Acestea conțin:

Vitamina C: 34,7 mg la 100 g, importantă pentru susținerea sistemului imunitar și producția de colagen.

Vitamina A: importantă pentru sănătatea ochilor și a sistemului imunitar.

Consumul de mandarine ajută la reducerea inflamației, a stresului și susține sănătatea generală, ceea ce este benefic pentru toată lumea, inclusiv pentru cei cu diabet.

Antioxidanții din mandarine

Mandarinele sunt bune pentru persoanele cu diabet deoarece au o mulțime de antioxidanți, cum ar fi nobiletina. Acești antioxidanți ajută la reducerea inflamației și a stresului asociate cu diabetul. Ei luptă împotriva moleculelor dăunătoare, fac insulina să funcționeze mai bine și pot reduce riscul de probleme cu diabetul.

Nobiletina din mandarine ajută în mod specific la controlul zahărului din sânge și împiedică insulina să funcționeze necorespunzător. Consumul de mandarine adaugă antioxidanți naturali la dietă, ajutând la menținerea celulelor sănătoase și la gestionarea mai bună a diabetului. Adăugarea mandarinelor la o dietă echilibrată este o mișcare inteligentă pentru persoanele cu diabet, oferind atât gust, cât și beneficii pentru sănătate.

Efectul sucului de mandarine asupra zahărului din sânge

Sucul de mandarine poate crește glicemia deoarece este dulce. Are un indice glicemic mai mare decât mandarinele întregi, ceea ce înseamnă că poate afecta mai mult glicemia. Consumul de mandarine este mai bun decât consumul de suc pentru controlul glicemiei, deoarece fructul are fibre, dar sucul nu are.

Persoanele cu diabet ar trebui să își verifice glicemia după ce au băut suc de mandarine pentru a vedea cum le afectează. Alegerea mandarinelor întregi în locul sucului ajută la gestionarea fibrelor și a glicemiei datorită conținutului mai scăzut de zahăr al fructului întreg.

CITEȘTE ȘI: Ce schimbări se produc în organism dacă mânânci un grapefruit cu 3 ore înainte de culcare

Controlul porțiilor cu mandarine

Pentru persoanele cu diabet, consumul de mandarine necesită o monitorizare atentă din cauza conținutului lor de zahăr și carbohidrați. Mandarinele au aproximativ 9 g de zahăr, 11 g de carbohidrați, 47 de calorii, 1,6 g de fibre și foarte puține proteine. Sunt bune pentru o gustare, dar trebuie consumate cu moderație.

Mandarinele sunt relativ sărace în carbohidrați în comparație cu alte tipuri de fructe. Dar, din cauza dimensiunii lor, este adesea ușor să mănânci în exces. Dacă mâncați mandarine ca atare, limitați-vă la o porție de cel mult una sau două, mai ales dacă vă urmăriți aportul de carbohidrați.

Comentarii: