NUTRITIE SANATATE

Cel mai bun fruct pentru pancreas: Stimulează activitatea intestinală

farmaciata.ro

Cel mai bun fruct pentru pancreas: Stimulează activitatea intestinală. Pancreatita este o boală care reprezintă o inflamație a pancreasului . Această boală se poate manifesta atât în formă acută, cât și cronică. Prezența sa necesită respectarea unei anumite diete.

Cel mai bun fruct pentru pancreas: Perele

Gastroenterologul Dr. Alla Gubina împărtășește recomandări pentru o nutriție adecvată în pancreatită. Potrivit sfaturilor sale, alimentele consumate ar trebui să fie bogate în nutrienți. Ar trebui să se acorde prioritate alimentelor cu un conținut ridicat de fibre. În special, Dr. Gubina recomandă includerea fructelor coapte în dietă, cum ar fi soiurile de pere nu prea dulci.

CITEȘTE ȘI: Ce stresează cel mai mult pancreasul: Alimentele și obiceiurile care îl împovărează

La rândul lor, fibrele din pară stimulează motilitatea intestinală. În plus, după cum notează Dr. Gubina, perele scad nivelul colesterolului. Perele sunt utile și cu proprietățile sale antibacteriene. Datorită conținutului ridicat de potasiu și arbutină conținute în pară, acest fruct ajută în cazul infecțiilor tractului urinar și al bolilor pancreatice.

Alte beneficii ale perelor

Perele conțin o cantitate mare de fibre, care ajută la buna funcționare a tractului digestiv; vitamina C, care îmbunătățește elasticitatea vasculară; fructoză, care susține funcționarea pancreasului; uleiuri esențiale care combat infecțiile și întăresc sistemul imunitar; Vitaminele din grupa B, precum și acidul folic, iodul, zincul, potasiul și alte oligoelemente, fac, de asemenea, parte din acest fruct.

În plus, perele sunt destul de sărace în calorii și conțin mai puțin zahăr decât merele, astfel că sunt adesea recomandate pentru diverse tipuri de diete.

Fără coajă

Deoarece coaja perelor conține o cantitate mare de fibre, cel mai bine este să consumați acest fruct fără coajă. În același timp, perele pot fi prelucrate termic, deoarece își păstrează toate proprietățile în orice formă: uscate, coapte sau congelate.

Scade colesterolul

Cantitatea mare de fibre din fruct scade colesterolul și poate ajuta la tratarea diabetului și a obezității.

„În plus, fibrele pot ajuta la ameliorarea constipației. În cadrul unui studiu de 4 săptămâni, 80 de adulți cu această afecțiune au primit 24 de grame de pectină, o fibră care se găsește în fructe, pe zi. Ei au experimentat ușurare și niveluri crescute de bacterii intestinale benefice.” , spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: Ce să bei atunci când te doare pancreasul

Depresie

Uleiurile esențiale conținute în pară ajută la combaterea depresiei. Fibrele vegetale din acest fruct ajută la eliberarea bilei din organism, de aceea este recomandat persoanelor cu afecțiuni hepatice să consume pere, potrivit actualno.com.

Perele conțin antibioticul natural arbutin, astfel că decocturile de pere pot ajuta la reducerea febrei.

Comentarii: