De ce este bine să bei ulei de măsline pe stomacul gol: Cum sunt afectate organismul și glicemia. Consumul de ulei de măsline pe stomacul gol îmbunătățește tractul gastrointestinal și îmbunătățește starea fizică generală.
„Darul zeilor”, așa cum era numit uleiul de măsline în antichitate, promovează pierderea în greutate și îl puteți bea nu numai pe stomacul gol, ci și înainte de a merge la culcare. Thehealthsite.com scrie cum afectează acest obicei glicemia și organismul în ansamblu.
„Acest ulei conține gumă oleocantan, un antioxidant cu proprietăți antiinflamatorii, ceea ce face ca acest produs să fie eficient împotriva unor boli precum cancerul, Alzheimer, bolile cardiovasculare și artrita”, potrivit unui studiu publicat pe site-ul Universității Brown.
CITEȘTE ȘI: Curățarea ficatului: Acest tip de ulei de măsline te va ajuta cel mai mult
De ce este bine să bei ulei de măsline pe stomacul gol
Uleiul de măsline este mai bine absorbit atunci când este consumat pe stomacul gol.
Oamenii de știință au descoperit o proprietate neașteptată a uleiului de măsline asupra ficatului și colesterolului
După administrarea acestui ulei vegetal, nivelul zahărului din sânge este redus și sistemul cardiovascular este întărit.
Uleiul de măsline îmbunătățește activitatea tractului gastrointestinal, a pancreasului și a ficatului. Uleiul îmbunătățește starea pielii, părului, unghiilor și întinerește organismul, deoarece conține mulți antioxidanți și vitamina E, care ajută la absorbția mai ușoară a vitaminelor A și K.
Acidul oleic din uleiul de măsline reduce riscul de apariție a cancerului, inclusiv a cancerului de sân la femei. O lingură de ulei pe stomacul gol poate ajuta organismul să facă față ulcerului gastric sau gastritei: se recomandă consumul produsului lichid dimineața.
Conținutul de acizi grași mononesaturați Omega-3 face din uleiul de măsline un mijloc natural de prevenire a bolilor de inimă – atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Uleiul de măsline conține acizi grași importanți și benefici care favorizează o memorie bună și reduc riscul bolii Alzheimer.
Și aceasta nu este lista exhaustivă a proprietăților benefice ale uleiului de măsline dacă doriți să îl consumați pe stomacul gol.
Cum să consumați corect uleiul de măsline?
Folosiți uleiul dimineața pe stomacul gol – cu 30-40 de minute înainte de mese.
Uleiul trebuie păstrat în gură – ca și în cazul clătirii.
Dacă vi se pare dificil să înghițiți uleiul, puteți adăuga apă caldă.
De asemenea, puteți pregăti un amestec de o lingură de miere sau lămâie – acestea vor face băutura și mai gustoasă.
CITEȘTE ȘI: Colesterol mărit: De câte linguri de ulei de măsline pe zi ai nevoie pentru a curăța arterele de colesterol
Uleiul de măsline este un produs sănătos, iar experții recomandă să consumați 1-2 linguri în fiecare dimineață, mai informează publicația.
În același timp, o lingură de unt poate fi adăugată la terci sau la salata de legume, după gust. Acest obicei simplu vă poate ajuta să vă îmbogățiți organismul cu vitamine și să preveniți unele probleme de sănătate.
Comentarii: