SANATATE

Cum să îți dai seama că ai probleme digestive: De ce pofta de dulce e unul din cele 5 simptome

nbcnews.com

Cum să îți dai seama că ai probleme digestive: De ce pofta de dulce e unul din cele 5 simptome. Știți deja că tractul gastrointestinal găzduiește trilioane de bacterii care nu numai că ne ajută să procesăm alimentele, dar ajută și organismul să mențină starea generală de bine.

În cazurile în care ceva nu este în regulă cu sistemul digestiv, veți primi imediat unele semnale de la acesta. Acestea vă fac conștienți de starea dvs. și trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru situație prin îngrijirea corespunzătoare. Iar pentru a face acest lucru cât mai bine, trebuie să știți și cum să recunoașteți aceste semnale.

5 semne că sistemul tău digestiv nu este la cel mai bun nivel

Durere abdominală

Durerea abdominală poate fi un semn revelator al sindromului colonului iritabil, care afectează colonul. În acest caz, vă puteți confrunta cu dureri abdominale inferioare și constipație, diaree sau ambele.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să bei ulei de măsline pe stomacul gol: Cum sunt afectate organismul și glicemia

Probleme de dispoziție

Experții spun că există o legătură directă între sănătatea intestinală și sănătatea mintală. Alimentele afectează modul în care vă simțiți, ceea ce vă afectează starea de spirit. Deși tulburările emoționale nu depind exclusiv de sănătatea intestinală, aceasta este cu siguranță un factor.

Balonări și disconfort

Balonarea inexplicabilă poate fi un semn de creștere excesivă bacteriană în intestinul subțire. Acest lucru se întâmplă atunci când bacteriile din colon migrează în sus în intestinul subțire, împiedicând digestia.

Astfel, fermentarea carbohidraților are loc în intestinul subțire și crește producția de hidrogen gazos și, uneori, de metan. Creșterea producției de gaze cauzează balonare în partea superioară a abdomenului și, uneori, alte simptome precum crampe și dureri în partea superioară a stomacului.

Pofta de dulce

Pofta de dulce poate fi un semn al unei prezențe ridicate de bacterii „rele” în intestin. Aceasta se manifestă de obicei sub forma unei dorințe de dulciuri, pâine, fructe sau produse lactate.

Consumul excesiv de zahăr contribuie la o creștere excesivă a bacteriilor „rele” în intestin, ceea ce creează un mediu inflamator în organism. Atunci când bacteriile bune prosperă, acestea controlează inflamația, iar organismul este mai capabil să digere și să elimine orice substanțe toxice, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Remediul natural pentru probleme la stomac și ficat: Conține doar două ingrediente obișnuite

Oboseala

Inflamația provoacă oboseală prin crearea unui dezechilibru în hormonii de stres. Uneori numită oboseală cronică, cauza principală se găsește de obicei în intestin.

Comentarii: