Pregătirea ardeilor iuți la borcan este un proces destul de simplu și satisfăcător, care îți permite să savurezi iuţeala specifică a ardeilor în orice moment al anului.
CITEȘTE ȘI: Reinventează murăturile în propria bucătărie: Cum se prepară castraveciorii muraţi cu ardei iute – Exquis
Savurează gustul autentic al ardeilor iuți în orice moment al anului
Această rețetă simplă de ardei iute la borcan cu sare pune în valoare gustul autentic al ardeilor și oferă o alternativă naturală la conservarea acestora.
Se poate ajusta cantitatea de sare în funcție de preferințe și se poate experimenta cu diferite tipuri de ardei pentru a se obține un amestec personalizat.
Acest condiment delicios se savurează pe tot parcursul anului şi este o conservă ideală de ardei iute la borcan pentru iarnă!
Ingrediente:
- 500 g
- ardei iuți
- boabe de muștar
- boabe de piper
- 5 căței de usturoi
- sare de mare neiodată
- zahăr
- oțet de mere
CITEȘTE ȘI: Mâncarea picantă, aliatul inimii. De ce trebuie să mâncăm ardei iute, usturoi, chili şi turmenic
Savurează gustul autentic al ardeilor iuți în orice moment al anului
Mod de preparare:
Se aleg ardeii și se spală.
Se taie în bucăți, fâșii sau se lasă întregi.
Se îndepărtează semințele și membranele dacă nu se doresc foarte iuți.
Se spală bine borcanele și capacele și se sterilizează în apă clocotită sau cuptor.
În fiecare borcan se adaugă 1 linguriță de boabe de muștar, una de piper și un cățel de usturoi. Apoi se adaugă ardeii.
Într-un bol, se adaugă oțetul de mere, apă, zahăr și sare (se pun 2, 3 linguri de zahăr și 1, 2 linguri de sare la fiecare litru de lichid).
Se amestecă și apoi se toarnă în borcane până se acoperă ardeii.
Se închid borcanele ermetic și se pun într-un loc răcoros și întunecat.
Se lasă cel puțin 2, 3 săptămâni pentru a permite aromelor să se dezvolte.
După cele 2, 3 săptămâni se verifică ardeii de arome și textură și se pot consuma.
Comentarii: