Cum să gătești usturoiul astfel încât să beneficiezi de el la maxim. Acest produs este bun pentru inimă, imunitate și ajută la reducerea zahărului din sânge și a nivelului de colesterol. Cum să alegeți și să păstrați corect usturoiul? Și ce secret trebuie să știți pentru a-l prepara?
Usturoiul se consumă cu supă fierbinte, se adaugă la diverse sosuri aromate, feluri principale sau salate. Acesta este un produs iubit de mulți pentru că nu numai că dă mâncării un gust picant, dar întărește și sistemul imunitar.
Doza zilnică de usturoi este de 1-2 căței. Cert este că acesta stimulează sistemul digestiv, așa că dacă aveți gastrită, ulcer sau alte patologii gastrointestinale, trebuie să fiți extrem de atenți cu produsul.
CITEȘTE ȘI: Usturoi sub pernă: Cum ajută la relaxarea sistemului nervos
Care sunt beneficiile usturoiului?
Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.
Este bun pentru inimă și vasele de sânge, deoarece ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
Protejează împotriva cancerului.
Ajută la îmbunătățirea abilităților cognitive, inclusiv la întărirea memoriei.
Este important să rețineți că au fost efectuate unele cercetări privind suplimentele de usturoi sub formă de pulbere, extract și tablete. Prin urmare, în această formă produsul poate fi, de asemenea, util.
În același timp, nu este recomandat să luați suplimente alimentare cu usturoi, deoarece există destul de multe contraindicații și interacțiuni medicamentoase.
Cum să gătești corect usturoiul
Există un secret care vă va ajuta să profitați la maximum de produs.
Este foarte simplu: înainte de gătit, tocați sau presați usturoiul, apoi lăsați-l timp de 10 minute. Acest lucru maximizează producția de alicină benefică înainte ca căldura să distrugă enzimele care o creează, a explicat nutriționistul. A stat usturoiul timpul potrivit? Gata, poți începe să prepari mâncarea sau sosul!
Adăugați usturoi nu numai la supe și mâncăruri principale, ci și la aperitive, hummus, pesto, dressing pentru salate și chiar atunci când gătiți orez, paste și cartofi.
Cum să alegeți și să depozitați usturoiul
În magazin, acordați atenție căpățânii de usturoi . Acesta trebuie să fie strâns. Pielea ar trebui să fie, de asemenea, intactă și să nu se dezlipească, altfel leguma poate fi mucegăită sau uscată, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Nu cumpăra niciodată acest usturoi: Este periculos pentru sănătatea ta
Acum câteva nuanțe despre depozitarea produsului.
- Dacă aveți de gând să puneți produsul în frigider, atunci cel mai bun loc este raftul de sus. Astfel, va dura 14 zile.
- Nu lăsați usturoiul pe rafturile inferioare, există umiditate ridicată și poate răsări rapid.
- De asemenea, produsul trebuie depozitat într-un loc uscat, răcoros și ventilat. Este important să înfășurați usturoiul într-o plasă sau într-o pungă de hârtie pentru a permite circulația aerului.