NUTRITIE SANATATE

Cel mai sănătos condiment cu care să înlocuiești zahărul din cafea

bestcompaniestexas.com

Cel mai sănătos condiment cu care să înlocuiești zahărul din cafea. Acesta este un condiment care vă poate ajuta să renunțați la zahăr și este, de asemenea, foarte sănătos.

Cel mai sănătos condiment cu care să înlocuiești zahărul din cafea – Scorțișoară

Scorțișoara este un condiment popular care evocă sentimente de căldură și confort. De la scones la cafea cu scorțișoară, există atât de multe moduri de a vă bucura de acest condiment cald și lemnos. Și dacă vă gândiți că cu acest condiment aromat puteți reduce dorința de dulciuri sau chiar să o pierdeți complet, probabil că vă va plăcea și mai mult.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ceaușescu nu ar fi băut niciodată cafea: Motivul mai mult decât ciudat pentru care nu a preferat această băutură

Este un condiment delicios obținut din scoarța interioară a arborelui de scorțișoară. Este folosit de obicei ca condiment aromat și aditiv la mâncăruri dulci și sărate, precum și la băuturi calde și reci. Dar pe lângă un gust minunat și o aromă incredibilă, acest condiment universal ne poate oferi mult mai mult.

Antiinflamator

Scorțișoara conține mulți polifenoli antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii. Antioxidanții pot reduce riscul de îmbolnăvire prin protejarea celulelor de radicalii liberi.

În plus, scorțișoara este o modalitate ideală de a reduce utilizarea zahărului în dieta dumneavoastră. Disponibil sub formă de baton sau pulbere, acest condiment are un gust dulce natural, ceea ce îl face un înlocuitor ideal. De asemenea, dă o aromă deosebită deserturilor cu fructe, ciocolată și cafea.

De asemenea, poate fi adăugat la mâncăruri sărate, cum ar fi sosuri și chiar salate sau pur și simplu presărat pe felii de mere.

Scade colesterolul și glicemia

În plus față de gustul său minunat, scorțișoara are multe alte beneficii pentru sănătate. Nu numai că previne senzația de foame, dar scade drastic nivelul colesterolului și al zahărului din sânge.

Una dintre proprietățile curative ale scorțișoarei este că poate preveni coagularea sângelui prin inhibarea eliberării unui acid gras inflamator numit acid arahidonic.

Datorită acestei proprietăți, este un agent antiinflamator natural. În plus, scorțișoara are proprietăți antimicrobiene foarte eficiente care pot opri dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor, iar scorțișoara este cunoscută și pentru faptul că ajută digestia.

CITEȘTE ȘI: Bolile de care cafeaua te poate proteja

Eliminarea sărurilor biliare din organism

Fibrele și calciul ajută la eliminarea sărurilor biliare din organism, astfel încât scorțișoara ajută la protejarea colonului și a sistemului digestiv.

În plus, scorțișoara este chiar benefică pentru funcția creierului – mirosul său puternic poate stimula activitatea creierului și poate îmbunătăți procesele cognitive precum atenția, memoria și multe altele, potrivit actualno.com.

Comentarii: