Cartofii țărănești sunt masa perfectă pentru perioada postului sau pentru vegetarieni, iar în ultima vreme îi găsim tot mai des în meniurile restaurantelor.
Este un preparat ușor de făcut, care nu necesită un număr mare de ingrediente, iar avantajul este că oferă un gust deosebit, delicios chiar, cu trimitere la amintirile din casa bunicii.
CITEȘTE ȘI: Cartoful, important în medicina naturistă: Patru afecţiuni comune pe care le tratează – Exquis
Garnitura potrivită pentru post sau pentru vegetarieni
Ingrediente:
- 2 kg de cartofi (de preferat roșii)
- 300 g ceapă galbenă
- 100 ml ulei
- 1 lingură de boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- Sare și piper
CITEȘTE ȘI: Cum poți integra cartofii în dietă ca să scazi în greutate – Exquis
Garnitura potrivită pentru post sau pentru vegetarieni
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și ceapa.
Tocăm mărunt pătrunjelul.
Pentru început ne vom apuca de cartofi, pe care îi vom tăia cubulețe mai măricele, ca pentru piure.
Trecem la pasul următor în care vom spăla cartofii, apoi îi vom pune la fiert în apă cu sare, într-o cratiță încăpătoare, astfel încât să fie acoperiți bine cu apă.
Îi fierbem aproximativ 40 de minute, sau cât va fi nevoie astfel încât să nu se fărâme.
Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit la foc mic până se înmoaie.
Oprim focul și adăugăm boiaua.
Pasul acesta este foarte important deoarece dacă nu opriți focul, boiaua va avea un gust amar.
Strecurăm cartofii și îi adăugăm peste ceapă.
Potrivim cu sare și piper după gust.
Amestecăm încet până când cartofii sunt acoperiți de ceapă și boia.
La sfârșit adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, apoi servim pe farfurii.
Preparatul are un gust specific românesc, care va încânta și va trezi amintiri dragi celor care îl vor servi.
Comentarii: