În prezent, semințele de chia sunt folosite în multe diete echilibrate, întrucât sunt foarte hrănitoare și au numeroase proprietăți benefice pentru menținerea sănătății organismului.
Semințele albe și negre folosite ca amplificator de energie
„Chia“ înseamnă putere și, potrivit poveștilor din folclor, oamenii foloseau aceste minuscule semințe albe și negre ca un amplificator de energie.
În prezent, semințele de chia sunt recunoscute pe scară largă ca un produs bogat în nutrienți, cu un conținut ridicat de acizi grași Omega-3 sănătoși, carbohidrați, proteine, fibre, antioxidanți și calciu.
Cel mai adesea, sunt adăugate peste cereale, în sosuri, printre legume, preparate din orez sau iaurt ori amestecate în băuturi și produse de patiserie.
Semințele de chia pot fi albe sau negre, dar nu există nicio diferență în ceea ce privește conținutul lor nutrițional.
Astăzi avem pentru voi o rețetă sănătoasă, sursă de energie pentru întreaga zi: budincă de chia cu fructe.
CITEȘTE ȘI: Intoleranță la lactoză? Semințele de chia sunt soluția – Exquis
Semințele albe și negre folosite ca amplificator de energie
Ingrediente:
- 30 g semințe de chia
- 1 lingură miere
- 240 ml lapte de migdale
- 100 g zmeură
- 100 g afine
- 30 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru început, pregătim budinca de chia.
Într-un bol, punem semințele de chia, mierea și laptele de migdale.
Amestecăm bine, acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte. Budinca trebuie să aibă o textură cremoasă, bine legată.
A doua zi, decongelăm zmeura și afinele, apoi punem un vas pe foc, adăugăm zmeura, afinele, zahărul și lăsăm pe foc până se topește zahărul. Luăm de pe foc și începem să montăm budinca.
Formăm straturi alternative de budincă și fructe de pădure preparate anterior, în 3 boluri. Decorăm cu zmeură și afine.
CITEȘTE ȘI: Modalitățile în care pot fi consumate semințele de chia – Exquis
Semințele de chia mai conțin și cantități mai mici din mulți alți nutrienți, cum ar fi acidul folic, vitamina A și cupru sau antioxidanți puternici, precum acidul cafeic, acidul clorogenic, kaempferolul și quercetina.
Începeți să consumați aceste semințe pentru a vă bucura de gustul pe care îl oferă, dar și de multiplele beneficii.
Să aveți poftă!
Comentarii: