SANATATE

Cât de periculos este să ai palpitații nocturne: Care sunt cauzele, potrivit cardiologilor

Foto: Pinterst.com

Cât de periculos este să ai palpitații nocturne: Care sunt cauzele, potrivit cardiologilor. Vă petreceți ziua simțindu-vă bine, dar când se lasă noaptea și vă întindeți să dormiți, inima începe să vă bată repede.

Dacă acest lucru sună ca tine, atunci s-ar putea să fii ușurat să știi că palpitațiile nocturne (senzația că inima ta sare, bate sau se grăbește) sunt comune și, de obicei, nu sunt un semn al unei probleme grave de sănătate. Dacă credeți că oricare dintre aceste cauze comune nu vi se aplică, poate fi mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră.

Palpitații cardiace pe timp de noapte

Palpitațiile inimii sunt de fapt destul de comune și pot apărea în orice moment al zilei. Palpitațiile inimii nu sunt de obicei un semn de ceva grav, dar pot fi destul de deranjante atunci când apar. Este posibil să nu observați simptomele palpitațiilor cardiace în timpul zilei sau atunci când sunteți activ, dar palpitațiile cardiace pe timp de noapte sunt foarte vizibile atunci când stați întins.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluire SURPRIZĂ a medicilor: Palpitaţiile ar putea fi semnul unei afecţiuni la glanda tiroidă

Palpitații atunci când stați întins

Poziția corpului dvs. poate fi un factor în palpitațiile inimii. Culcatul pe o parte, într-o poziție cocoșată, poate crește presiunea din corp și provoca palpitații cardiace. Încercați să vă întindeți pe spate sau să stați în picioare, să beți apă și să vă concentrați asupra respirației .

Care sunt cauzele palpitațiilor?

Majoritatea oamenilor experimentează palpitații ale inimii din când în când. Unele cauze comune includ:

Hormonii

Fluctuația hormonilor poate accelera ritmul cardiac în timpul ciclului menstrual, sarcinii și menopauzei.

Consumul de nicotină

Recent, fumatul produselor din tutun, în special pe stomacul gol, poate duce la palpitații cardiace.

Stresul

Anxietatea, depresia și stresul vă pot afecta ritmul cardiac.

Alcoolul sau cofeina

Consumul oricăruia dintre aceste stimulente în apropierea orei de culcare poate provoca bătăi rapide ale inimii și poate îngreuna somnul.

Nivel scăzut de zahăr în sânge

Chiar dacă nu aveți diabet, inima dumneavoastră poate răspunde cu palpitații atunci când nivelul zahărului din sânge este scăzut.

Gustările de la culcare

Ceea ce mănânci îți afectează și inima. Alimentele dulci, ciocolata și alimentele foarte sărate sau cele cu glutamat monosodic (MSG) vă pot face inima să bată mai repede.

Medicamentele

Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă și fără rețetă, inclusiv cele luate pentru alergii, pot provoca palpitații ale inimii.

Cum pot preveni palpitațiile inimii mele pe timp de noapte?

Gândiți-vă dacă oricare dintre aceste cauze comune ale palpitațiilor inimii pe timp de noapte v-ar putea afecta și încercați să rezolvați problema.

Dacă credeți că obiceiurile dvs. alimentare pot fi responsabile, fiți atent la ceea ce mâncați și beți la sfârșitul zilei și la începutul serii și optați pentru o cină mai sănătoasă sau ceai din plante.

Dacă stresul este problema, adăugați câteva tehnici de relaxare la rutina dumneavoastră de culcare. Încercați respirația profundă, meditația, întinderile, jurnalul sau lectura. Exercițiile fizice regulate vă pot ajuta, de asemenea, să mențineți un ritm cardiac normal, potrivit actualno.com.

Cum să opriți palpitațiile inimii în timp ce stați culcat?

Palpitațiile dispar adesea de la sine după câteva minute, dar efectele palpitațiilor pot fi reduse prin:

Concentrați-vă asupra respirației: Inspirați profund pe nas, rețineți respirația pentru o clipă, apoi expirați încet. Repetați acest lucru timp de câteva minute.

Beți apă

Consumul unui pahar sau două de apă vă poate ajuta să vă normalizați ritmul cardiac.

Schimbă-ți poziția

Dacă dormi într-o poziție cocoșată pe o parte, este posibil să ai un risc crescut de palpitații cardiace. Încercați să dormiți pe spate.

Mâncați mai puțin înainte de culcare

Uneori, consumul unei mese copioase chiar înainte de culcare poate duce la palpitații cardiace. Încercați să mâncați cu câteva ore mai devreme sau să mâncați mai puțin la cină.

Când sunt palpitațiile grave?

Palpitațiile aleatorii sau modificările ritmului cardiac nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Dar dacă se întâmplă frecvent, este posibil să doriți să faceți o programare la medicul dumneavoastră pentru a determina dacă există o problemă medicală de bază. Problemele tiroidiene, nivelul scăzut de zahăr din sânge și tensiunea arterială scăzută pot determina inima să bată mai repede.

Dacă aveți amețeli, dureri în piept, leșin sau dificultăți de respirație, solicitați imediat asistență medicală. Acestea pot fi semne ale unei probleme mai grave.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu ignori palpitațiile după ce ai băut alcool

Diagnosticarea palpitațiilor cardiace

Există o serie de teste pe care medicul dumneavoastră le poate solicita pentru a diagnostica cauza palpitațiilor dumneavoastră. Pentru început, medicul vă poate sugera o electrocardiogramă (ECG sau EKG), care este un test nedureros de măsurare a activității electrice a inimii.

O altă opțiune poate fi o ecocardiogramă, care este un test neinvaziv care utilizează unde sonore pentru a monitoriza inima și fluxul sanguin.

O altă opțiune este un monitor Holter, care este un dispozitiv ECG portabil care vă verifică activitatea inimii timp de o zi sau două. Dacă palpitațiile nu apar în timp ce purtați monitorul Holter, medicul vă poate sugera un înregistrator de evenimente, care este similar cu un Holter, dar este activat numai atunci când utilizatorul apasă un buton când apar palpitațiile.

Citeste mai mult
Comentarii: