Chiftelele cu sos reprezintă un preparat românesc popular, care se servește ca fel principal alături de tradiționalul piure de cartofi.
Este o rețetă simplă, care se prepară ușor și oferă un gust bine cunoscut din amintirile copilăriei.
Preparatul românesc servit ca fel principal
Ingrediente:
- 600 g carne de porc tocată
- 1 ou
- legătură de mărar tocată
- legătură de pătrunjel tăiată
- 4 căței de usturoi pisați
- Un cartof ras
- 2 felii de pâine
- 30 ml lapte
- Un vârf de lingură de boia dulce
- făină albă
- 250 ml suc de roșii
- foaie de dafin
- pătrunjel verde tocat mărunt
- Ulei de măsline
- Sare, piper
CITEȘTE ȘI: Specialiştii avertizează: Cum îţi este afectată imunitatea dacă mănânci prea multă carne tocată – Exquis
Preparatul românesc servit ca fel principal
Mod de preparare:
Punem carnea într-un bol, adăugăm oul, mărarul și pătrunjelul, o parte din usturoi, cartoful ras stors bine, feliile de pâine înmuiate în lapte, de asemenea stoarse.
Adăugăm boiaua, sarea și piperul și amestecăm.
Punem făina într-o farfurie, formăm chiftele mai mari, le dăm prin făină și le punem pe o farfurie.
Încingem ulei într-o tigaie la foc mediu spre mic, luăm câte o chiftea, o turtim ușor între palme și o punem în tigaie.
Rumenim chiftelele pe ambele părți și le scoatem pe o farfurie.
Într-o cratiță punem puțin de ulei, călim câteva secunde usturoiul pisat, punem sucul de roșii, spălăm cana cu apă și o punem și pe aceea.
Potrivim de sare și piper și fierbem la foc mic până scade sosul.
Continuăm să gătim, punând cu lingura sos și peste chiftele.
Punem foaia de dafin, fierbem 5 minute și închidem focul.
Servim cu pătrunjel verde presărat deasupra.
Poftă mare!
Comentarii: