De ce să NU bei cafea dacă ai gripă sau ești răcit: Cum îți este afectat organismul și mai rău. O băutură fierbinte precum ceaiul din plante este adesea considerată un remediu universal pentru bolile respiratorii precum răceala și gripa.
Studiile au arătat că băuturile calde pot ajuta la ameliorarea temporară a simptomelor precum curgerea nasului și durerea în gât. În plus, nu se poate nega că o ceașcă de băutură caldă este reconfortantă într-o zi proastă.
Când vine vorba de cafea , totuși, căldura sa nu este suficientă pentru a o face o băutură care vă poate ajuta atunci când sunteți bolnav, și există o serie de motive pentru acest lucru.
Pentru bolile respiratorii, alte băuturi mai hidratante precum apa, ceaiurile calde din plante și supele calde sunt mai bune pentru tine, deoarece te ajută să te menții bine hidratat în timpul bolii. Dar dacă ai nevoie de cofeină, optează pentru ceaiul verde, care este mult mai blând cu stomacul tău.
CITEȘTE ȘI: Când cafeaua îți poate îmbolnăvi inima: Descoperirile cercetătorilor australieni
De ce să NU bei cafea dacă ai gripă sau ești răcit
Când ești bolnav, corpul tău are nevoie de odihnă.
Natura stimulantă a cafeinei poate fi contraproductivă atunci când ai o răceală sau gripă. Concret, atunci când ești bolnav, odihna ar trebui să fie prioritatea ta, astfel încât organismul tău să se poată recupera de la virus, iar cafeaua poate îngreuna obținerea somnului de care ai nevoie. Același lucru este valabil și pentru băuturile energizante, care conțin mai multă cofeină decât o ceașcă de cafea, scrie „HuffPost”.
Cafeaua poate duce la deshidratare
Cofeina are un ușor efect diuretic, astfel că poate apărea deshidratarea, dar nu este cazul pentru toată lumea. Cercetări recente sugerează că persoanele care beau în mod regulat cantități moderate de cafea nu se vor deshidrata din cauza băuturii. În schimb, orice deshidratare ușoară datorată naturii diuretice a cafeinei este observată la cei care nu sunt obișnuiți să bea prea mult deodată.
Așadar, dacă nu obișnuiți să beți cafea, nu este o idee bună să beți o cană mare de cafea atunci când sunteți răcit sau aveți gripă. În schimb, este important să te hidratezi cu apă. Dacă boala vă provoacă vărsături sau diaree, este deosebit de important să vă concentrați pe hidratare.
Poate cauza probleme stomacale
Pe lângă faptul că stimulează digestia, cafeaua poate provoca și probleme de stomac la unele persoane.
„Unele dintre infecții, în special gripa, pot provoca uneori simptome gastrointestinale, iar agravarea întregului sistem de la stomac la intestine nu este o idee bună”, a declarat Swan Hassig, profesor asociat de epidemiologie la Universitatea Tulane din New Orleans.
Poate reacționa cu unele medicamente
În special, cofeina poate spori efectele stimulentelor precum pseudoefedrina, care este adesea utilizată pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. De asemenea, poate interacționa cu antibioticele pe care este posibil să trebuiască să le luați dacă aveți o infecție bacteriană de orice fel. Cu toate acestea, dacă consumați cafea în mod regulat, este posibil să puteți tolera aceste medicamente deoarece organismul dumneavoastră s-a obișnuit cu efectele cafeinei.
Cantitățile mici de cafea sunt acceptabile.
Deși nu trebuie să încetați complet să beți cafea atunci când sunteți bolnav, este o idee bună să reduceți cantitatea de cofeină pe care o consumați în această perioadă.
„În rest, nu este nimic în neregulă cu o ceașcă de cafea, mai ales în prima jumătate a zilei, deoarece poate preveni durerile de cap și ne ajută să pornim”, explică Hassig.
Este cafeaua dăunătoare pentru tuse?
Tusea este frecvent întâlnită la răceli și alte boli respiratorii. Tusea postinfecțioasă persistentă (PPC) este o tuse care persistă mai mult de trei săptămâni după o răceală comună sau altă infecție respiratorie virală.
Mierea a fost recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca un posibil remediu pentru tuse, simptome de răceală și infecții ale tractului respirator superior (URTI), deoarece calmează gâtul.
Un studiu a evaluat efectele unei combinații miere-cafea în tratarea pacienților cu PPC. Acest studiu a constatat că combinația miere-cafea a tratat eficient PPC într-un timp scurt. Așadar, dacă doriți să vă simțiți mai bine în timp ce aveți tuse, cafeaua dulce cu miere ar putea fi băutura ideală.
Cacaua, ceaiul, băuturile cola și cafeaua conțin toate cofeină. Cofeina are efecte antiinflamatorii și stimulează sistemul nervos central (SNC). Metilxantinele, care includ cafeina și teofilina, sunt bronhodilatatoare despre care se crede că măresc efortul respirator. Așadar, este cafeaua bună pentru răceală și tuse?
Cu toate acestea, cafeaua poate fi rea pentru tuse atunci când este folosită singură.
De ce este cafeaua rea pentru tuse și răceală?
Când aveți tuse și răceală, vă puteți simți mizerabil. Efectuarea sarcinilor zilnice mărunte poate părea un munte de urcat. Odihna și somnul sunt modalități bune de a vă ajuta să vă recuperați după o tuse și o răceală.
CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să fim atenți la consumul de cafea dacă avem hemoglobină scăzută
Deoarece atât cafeaua cu cofeină, cât și cafeaua decofeinizată pot crește vigilența, acestea vă pot împiedica să vă odihniți și să dormiți suficient.
Deși cofeina are unele aspecte pozitive, cum ar fi efectele antiinflamatoare, aceasta poate provoca uscarea gâtului, ceea ce declanșează și mai mult tusea. Acest lucru răspunde la întrebarea: „Cofeina este rea pentru tuse?”
O tuse persistentă poate fi cauzată de boala de reflux gastroesofagian (GERD), care se caracterizează prin scurgerea acidului gastric în gât și iritarea acestuia.
Limitarea băuturilor cofeinizate la una sau două cești pe zi poate ajuta la reflux.
Cafeaua poate provoca tuse? Da, într-o anumită măsură.
Ceaiul, cafeaua și băuturile răcoritoare conțin cofeină. Cofeina și alcoolul vă deshidratează, ceea ce este dăunător atunci când încercați să tratați o răceală. Vă poate îngroșa mucusul și vă poate agrava tusea, potrivit actualno.com.
Comentarii: