NUTRITIE SANATATE

Motivul pentru care păstrăvul somonat este așa de căutat- rețetă la cuptor

Păstrăvul somonat este un pește de crescătorie, care își datorează culoarea alimentației bogate în betacaroten.

Din punct de vedere comercial, păstrăvul somonat este adesea preferat și din ce în ce mai căutat datorită asocierii cu somonul, un pește considerat premium.

Iată cum îl poți prepara la cuptor, învelit în hârtie de copt:

CITEȘTE ȘI: Păstrăv cu cartofi și sos fresh de castraveți – Exquis

Motivul pentru care păstrăvul somonat este așa de căutat- rețetă la cuptor

Ingrediente:

  • 1 păstrăv somonat, eviscerat, curățat și dezosat
  • 1 lămâie, tăiată felii subțiri
  • 4 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 50 ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • 100 ml de vin alb sec

Motivul pentru care păstrăvul somonat este așa de căutat- rețetă la cuptor

Mod de preparare:

Spală păstrăvul și șterge-l bine cu un prosop de hârtie.

Asezonează peștele cu sare și piper în interior și exterior.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază într-o tavă pentru cuptor o hârtie de copt, unsă cu ulei de măsline, iar peste aceasta pune păstrăvul.

Așază feliile de lămâie deasupra peștelui și în interiorul său, adăugând și câte o crenguță de cimbru proaspăt.

Stropește-l cu ulei de măsline, pentru a-i menține suculența.

CITEȘTE ȘI: Păstrăv în crustă de sare la cuptor: Rețeta care dă un gust aparte peștelui – Exquis

Adaugă și puțin vin, apoi închide pachetul de hârtie de copt, astfel încât să formeze o pungă.

Asigură-te că este bine sigilată, pentru a păstra aromele.

Introdu tava în cuptor și lasă peștele la copt timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când păstrăvul este gătit și fraged.

Când este gata, scoate pachetul cu păstrăv din cuptor și deschide-l cu atenție, pentru a elibera aromele delicate.

Servește păstrăvul alături de garnitura preferată sau cu o salată proaspătă.

Comentarii: