NUTRITIE SANATATE

Condimentul pe care să îl adaugi în cafea, dacă vrei ca aceasta să aibă efect antiinflamator

Foto: Pinterest.com

Condimentul pe care să îl adaugi în cafea, dacă vrei ca aceasta să aibă efect antiinflamator. De ce să adăugați frunze de dafin în cafea – răspunsul la această întrebare vă va surprinde, potrivit Dr. Natalia Balan.

Expertul spune că cafeaua a fost mult timp una dintre cele mai preferate băuturi ale multor oameni. Dar ea nu numai că vă poate încărca cu energie și vă poate da puterea de a merge mai departe și de a obține realizări pe parcursul zilei, dar vă poate oferi și o dispoziție mai bună.

Condimentul pe care să îl adaugi în cafea: Frunză de dafin

„Mulți dintre cunoscătorii speciali ai acestei băuturi le place să adauge diverse condimente în cafea, care îi fac gustul și mai bogat și o umplu cu note noi. De exemplu, scorțișoara, cardamomul, vanilia, cuișoarele și ghimbirul sunt adăugate în mod tradițional la băutură. De asemenea, adaosuri grozave sunt nucșoara, anasonul, anasonul stelat, chimenul și condimentul.

„Cu toate acestea, puțini oameni își dau seama că frunzele de dafin pot fi, de asemenea, adăugate la cafea. O combinație neobișnuită nu numai că va crea un gust unic, dar va face și băutura foarte sănătoasă”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Greșeala care transformă cafeaua într-o băutură otravitoare

Adevărul este că acest condiment va face gustul băuturii unic și îl va umple cu note picante. Frunza de dafin poate îmbunătăți gustul cafelei, ceea ce cu siguranță va fi pe placul multora. În plus, o astfel de băutură va aduce nu numai plăcere, ci și beneficii.

Cum să faci cafea cu frunze de dafin

Condimentul trebuie adăugat la băutură imediat după ce este preparat și pus direct în ceașcă. Dacă beți cafea instant, atunci frunza de dafin poate fi adăugată imediat după ce turnați apa clocotită. Ar trebui să așteptați doar un minut și să scoateți frunzele de îndată ce simțiți mirosul caracteristic al frunzei de dafin. Nu trebuie să o lăsați să stea mai mult – acest lucru va da băuturii un gust amar.

Datorită proprietăților tonice ale acestei băuturi, ea ar trebui să fie băută înainte de prânz.

Beneficiile cafelei cu frunze de dafin

Frunza de dafin conține multe substanțe benefice și vitamine, pe care, desigur, le eliberează în băutură în timp ce aceasta se află în pahar. Ca urmare, această combinație va crea o băutură sănătoasă care va avea proprietăți antiinflamatorii și vă va umple de forță și energie.

Aceasta va ajuta la combaterea oboselii, va servi ca un excelent antidepresiv și vă va reface nervii, mai spune expertul. Specialistul explică faptul că toate acestea se datorează beneficiilor frunzei de dafin.

Beneficiile frunzelor de dafin

Frunzele de dafin au fost folosite ca medicament cu mult înainte de era noastră. Au fost folosite de Hipocrate, Galen și al-Razi pentru a trata diverse boli. Frunzele de dafin au următoarele proprietăți benefice:

  • normalizează digestia și îmbunătățesc apetitul;
  • curăță vasele de sânge și normalizează tensiunea arterială;
  • ameliorează procesul inflamator din organism, bun în special pentru inflamațiile articulare.
  • elimină toxinele, sărurile și deșeurile din organism, ajutând la pierderea în greutate;
  • întărește sistemul imunitar, ajută la gripă și răceală, îmbunătățește funcționarea tractului respirator;
  • ajută la calmarea simptomelor de alergie;
  • normalizează funcționarea sistemului nervos, are un efect calmant;
  • are efecte antiseptice și antifungice;
  • îmbunătățește starea părului, ajută la eliminarea mătreții.

Frunza de dafin este bogată în compoziția sa chimică dintr-un număr mare de substanțe utile. Ea va îmbogăți corpul uman cu vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, C, PP. Acesta conține un număr mare de oligoelemente, cum ar fi: magneziu, mangan, calciu, fosfor, sodiu, zinc, fier, seleniu, cupru. De asemenea, în compoziția sa, frunza de dafin conține următoarele elemente utile: fitosterol, amidon, camfor, linalool, taninuri; acid butiric, lauric, acetic, caproic, formic.

CITEȘTE ȘI: Ce să pui în cafea pentru a-ți accelera metabolismul: Te simți mai energizat după o astfel de cafea

Condimentul din frunze de dafin are o aromă ușor dulce-picantă și un gust amar. Se adaugă întotdeauna la prepararea supelor și a ciorbelor. Un număr mare de sosuri sunt preparate pe baza sa. Acesta este unul dintre ingredientele obligatorii pentru conserve. Frunza de dafin măcinată este excelentă pentru marinarea cărnii, peștelui, crabilor și racilor, precum și a ciupercilor. Uleiul esențial din frunze de dafin se adaugă la dulciuri și lichioruri.

Este mai bine să adăugați frunze de dafin la primul și al doilea fel de mâncare la sfârșitul gătitului, cu 5-15 minute înainte, și apoi să le îndepărtați. Este mai bine să adăugați frunze de dafin măcinate la sosuri și marinate.

Comentarii: