Terciul de ovăz este una dintre cele mai sănătoase variante de mic dejun pe care o poți alege, ușor și rapid de pregătit.
Totodată, terciul de ovăz poate fi o alegere potrivită pentru un mic dejun sau o gustare sănătoasă și pentru cei mici.
Beneficiile fulgilor de ovăz sunt multiple, fiind un aliment bogat în vitamine, minerale, dar mai ales fibre și antioxidanți necesari pentru buna funcționare a organismului nostru, de la un tranzit intestinal mai bun la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului rău și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Terciul de ovăz cu fructe este o rețetă sănătoasă, delicioasă, pe cât de hrănitoare, pe atât de ușor de preparat.
CITEȘTE ȘI: Efecte incredibile în corp – Patru motive să mănânci zilnic terci de ovăz – Exquis
Încearcă terciul de ovăz cu mere și banane, o gustare chiar și pentru cei mici
Ingrediente:
- Jumătate de cană de ovăz
- 4 căni de lapte
- Jumătate de cană de nuci tocate grosier
- 2 banane
- 2 mere
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriță scorțișoară
- 4 lingurițe de unt
CITEȘTE ȘI: Micul dejun ideal: Scade glicemia și colesterolul – Exquis
Încearcă terciul de ovăz cu mere și banane, o gustare chiar și pentru cei mici
Mod de preparare:
Curăță și taie merele și bananele.
Într-o cratiță, adaugă untul și fulgii de ovăz. Gătește timp de 2 minute.
Adaugă laptele și lasă terciul să fiarbă, amestecând din când în când, până devine cremos.
Amestecă un praf de scorțișoară și zahărul pudră.
Pasează bananele și amestecă-le în terciul de ovăz.
Într-o tigaie, caramelizează merele cu puțin unt și un praf de scorțișoară, până când bucățile devin fragede.
Servire:
Toarnă terciul în boluri, adaugă fructele caramelizate, nucile tocate grosier și un praf de scorțișoară.
Se poate consuma cald sau îl poți lăsa la frigider, pentru a-l consuma mai târziu sau chiar următoarea zi.
Comentarii: