SANATATE

Cum poți știi că burta proeminentă este din cauza unui dezechilibru hormonal

Cum poți știi că burta proeminentă este din cauza unui dezechilibru hormonal. Multe persoane suferă de grăsime ventrală hormonală , iar înțelegerea simptomelor și cauzelor acesteia vă poate ajuta să o ardeți.

Uneori, hormonii pot fi vinovații din spatele excesului de grăsime de pe burtă. Pe măsură ce îmbătrânim sau stilul nostru de viață se schimbă, nivelurile noastre hormonale pot fluctua din cauza mai multor factori, cum ar fi menopauza sau creșterea nivelului de stres, ceea ce duce la apariția grăsimii abdominale hormonale.

Din fericire, există multe sfaturi și opțiuni de tratament pentru a vă ajuta să vă controlați hormonii și să pierdeți grăsimea corporală hormonală pentru a vă atinge greutatea corporală ideală.

CITEȘTE ȘI: Fructul pe care să-l consumi seara: Curăță toxinele și topește grăsimea de pe burtă

Ce este grăsimea ventrală hormonală?

Grăsimea hormonală de pe burtă este creșterea în greutate în partea inferioară a abdomenului care apare atunci când hormonii noștri nu sunt echilibrați. Hormonii sunt responsabili pentru reglarea multor funcții corporale, inclusiv metabolismul, foamea, funcțiile reproductive și dorința sexuală. Un dezechilibru hormonal, în care anumiți hormoni sunt prea mici sau prea mari, poate duce la creșterea excesivă în greutate în partea inferioară a abdomenului.

Semne că aveți grăsime ventrală hormonală

Mai mulți factori pot cauza grăsimea abdominală, inclusiv sexul, vârsta, obiceiurile alimentare, cantitatea de exerciții fizice și dezechilibrele hormonale. Deci, cum vă puteți da seama dacă hormonii sunt cauza grăsimii abdominale?

Deși puteți fi atent la unele semne, este important să discutați cu un medic orice îngrijorare pe care o aveți pentru a identifica cauza principală. Uneori, aceasta nu este întotdeauna evidentă și poate varia de la o persoană la alta.

Iată câteva semne de avertizare și simptome pe care le puteți urmări pentru a vă ajuta să identificați cauza grăsimii abdominale:

Sunteți constant stresată sau anxioasă

Dacă lucrați într-un mediu stresant sau vă confruntați în prezent cu un eveniment de viață stresant, corpul dumneavoastră poate produce niveluri mai ridicate de cortizol. În timp, acesta va folosi cortizolul pentru a gestiona stresul, ceea ce poate semnala corpului dumneavoastră să stocheze mai multă grăsime – cauzând creșterea în greutate în zona abdominală.

Căderea părului

Dacă vă confruntați cu o pierdere crescută a părului împreună cu mai multă grăsime abdominală, hormonii dumneavoastră pot fi de vină. Mulți hormoni pot cauza căderea părului, inclusiv hormonii tiroidieni hipoactivi, care ajută la gestionarea energiei și a metabolismului.

Nivelul insuficient de hormoni tiroidieni poate duce, de asemenea, la căderea părului, oboseală, constipație și creștere în greutate. Dacă vă confruntați atât cu căderea părului, cât și cu creșterea în greutate, tiroida subactivă poate fi vinovată.

Pofta de dulciuri

Noile pofte, în special pentru alimentele zaharoase, pot semnala că hormonii sunt de vină pentru creșterea dvs. în greutate. Nevoia constantă de dulciuri ar putea însemna că organismul tău se luptă cu rezistența la insulină, ceea ce face ca organismul tău să stocheze mai multă grăsime. N

ivelurile ridicate de insulină pot provoca, de asemenea, creșterea cantității de hormon leptină, care vă face să vă simțiți sătul după ce mâncați. În combinație cu rezistența la insulină, acești hormoni crescuți vă pot face să mâncați mai multe alimente zaharoase – ceea ce duce la o creștere mai mică în greutate a burții în timp.

Cauze ale grăsimii abdominale hormonale

Menopauza

Menopauza determină o schimbare semnificativă a nivelului de hormoni. Aceasta afectează majoritatea femeilor după vârsta de 45 de ani, când ovarele nu mai produc estrogen și progesteron. Multe studii au găsit o legătură între menopauză și creșterea în greutate, unde scăderea nivelului de estrogen poate duce la excesul de grăsime de pe burtă. Și pentru că menopauza apare mai târziu în viață, vârsta noastră și schimbările în dietă și exerciții fizice pot duce, de asemenea, la creșterea în greutate la femei în această perioadă.

Tiroidă lentă

Glanda noastră tiroidă este responsabilă de eliberarea hormonilor care ne controlează metabolismul. Hipertiroidismul apare atunci când organismul nostru nu produce suficienți hormoni pentru a ne satisface nevoile, ceea ce face ca multe dintre funcțiile corpului nostru să încetinească, inclusiv procesul de ardere a energiei din alimentele pe care le consumăm.

Ca urmare, o tiroidă subactivă poate face ca organismul nostru să ardă energia din alimentele pe care le consumăm într-un ritm mai lent, ducând la creșterea în greutate în partea inferioară a abdomenului.

Niveluri crescute sau dezechilibrate de cortizol

După cum am menționat, cortizolul este hormonul care ajută organismul nostru să gestioneze și să răspundă la stres. Atunci când suntem stresați, glandele noastre suprarenale produc mai mult cortizol, semnalând organismului să stocheze mai multă grăsime. Atunci când vă confruntați cu niveluri ridicate de stres sau anxietate, creșterea cantității de cortizol poate duce la exces de grăsime pe burtă și la creșterea în greutate.

Rezistența la insulină

Insulina este un hormon produs în pancreas. Acesta este activat atunci când mâncăm, permițând glucozei să intre în celulele noastre și să furnizeze energie organismului. De asemenea, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Dacă celulele devin rezistente la insulină, acestea nu pot stoca glucoza așa cum ar trebui, ceea ce duce la creșterea glicemiei și afectează modul în care organismul stochează grăsimile. Atunci când acest lucru se întâmplă, poate semnala corpului dumneavoastră să stocheze mai multă grăsime, în special în jurul burții.

Leptină ridicată

Nivelurile ridicate ale hormonului leptină au fost, de asemenea, legate de creșterea în greutate în partea inferioară a abdomenului. Leptina este hormonul care semnalează creierului că suntem sătui după ce mâncăm.

Persoanele obeze au niveluri mai ridicate de leptină, care poate bombarda creierul, confundându-l astfel încât acesta să nu mai răspundă la semnalele leptinei, potrivit actualno.com. În timp, acest lucru vă poate face să nu vă simțiți plin după ce mâncați, provocând foame excesivă, supraalimentare și creștere în greutate.

Cum să scăpați de grăsimea hormonală de pe burtă

Cu stilul de viață modern de astăzi, dezechilibrele hormonale devin din ce în ce mai frecvente din cauza stresului și a altor factori. Din fericire, puteți face unele ajustări ale stilului de viață în rutina zilnică pentru a vă readuce hormonii pe drumul cel bun și a scăpa de grăsimea hormonală de pe burtă. Iată câteva sfaturi de bază despre cum să reduceți grăsimea de pe burtă și să combateți eșecurile hormonale.

CITEȘTE ȘI: Leguma care stă la baza ceaiului care topește grăsimea de pe burtă

Dieta nutrițională

Proteinele afectează mulți hormoni care controlează apetitul și cantitatea de alimente pe care o consumați. Asigurați-vă că includeți alimente bogate în proteine în dieta dvs. vă poate ajuta să evitați supraalimentarea.

Alte alimente nutritive pentru grăsimea hormonală de pe burtă includ:

  • cereale integrale.
  • fructele proaspete.
  • legume.
  • Carnea slabă.
  • Peștele gras.

Alimentele zaharoase care conțin fructoză cresc nivelul de insulină și promovează rezistența la insulină, astfel încât evitarea acestor alimente poate fi esențială pentru a-ți aduce hormonii în direcția cea bună. De asemenea, este important să evitați alimentele grase prelucrate și consumul excesiv de cofeină pentru a scăpa de burta hormonală.

Comentarii: