Dacă vrei să faci cele mai bune prăjituri, cu ciocolată sau fără, trebuie să știi că există un ingredient secret. Deşi nu o să-ți vină crezi acesta este maioneza.
Iar explicația este deosebit de simplă! Ideea este că toată grăsimea din prăjiturile – cu ciocolată sau fără – să fie amestecată bine cu gălbenușurile de ou.
Rezultatul este o maioneză fină care se încorporează în rețeta clasică.
Ce note au luat artiștii la Bacalaureat
Cum poți să-ți SCHIMBI viața învățând să investești în tine
Explicațiile PSIHOLOGILOR privind beneficiile preparării de prăjituri pentru alte persoane
Prepară conform rețetei orice prăjitură cu ciocolată, dar acolo unde rețeta contine ulei (sau unt) și ouă, fă următorul artificiu:
Separă gălbenușul de albuș. Amestecă gălbenușurile cu grăsimea (ulei sau unt foarte moale), iar rezultatul – o maioneză, adaugă-l în compoziție. Albușurile le poți adăuga bătute spumă sau doar ușor omogenizate cu furculița.

Folosirea maionezei în rețetele de prăjituri nu este o noutate. Marii cofetari folosesc acest truc, dar nu au vrut niciodată să-l mărturisească. În plus a folosi maioneză în rețetele clasice de prăjituri cu ciocolată reduce cantitatea de grăsimi pentru că untul poate fi înlocuit cu ulei.
Cele mai bune GLUME despre mâncare!
Ce se ascunde în spatele numelui tău: Cum îţi poate fi ghidată viaţa
Și grăsimile „bune” pot îmbolnăvi ficatul / STUDIU
Maioneza rezultată este baza pentru restul rețetei. Regula de bază este ca următorul ingredient adaugat în maioneză să fie făina.

Zaharul se pune în albușuri, pudra în spuma de albuș bătută superficial iar zahăr tos în albușurile bătute spumă tare, conform countryliving.com.
Trucul este foarte simplu și merge la toate prăjiturile.
Comentarii: