REVIEW

DIFERENȚA dintre parmezan și pecorino

Foto: Pinterest.com

Branzeturile sunt parte esentiala a alimentatiei persoanelor din intreaga lume. Versatile, volubile si gustoase, ele pot juca rolul unui excelent aperitiv si totodata, pot tine locul unei gustari pe care o poti servi dupa masa.

Obtinuta prin inchegarea laptelui de vaca, oaie, capra,  sau bivolita, branza aduce un aport semnificativ de calciu si grasimi necesare bunei functionari a organismului.

Cu toate ca, de cele mai multe ori, ea se realizeaza cu ajutorul unui cheag regasit in stomacul viteilor, exista si anumite tipuri de branza obtinute prin aportul otetului, lamaii sau cynarei, o planta erbacee de provenienta meditaraneana.

„Dieta militară”. Ce spun nutriționiștii armatei despre ea

Cum mănânci ”BRÂNZA CU ROȘII” FĂRĂ să te îngrași

Branzeturile pot fi clasificate in functie de laptele folosit in obtinerea lor, a consistentei, procesului de fabricatie, continutului de grasime sau intrebuintarii in bucatarie.

Brânzeturile vin în mai multe forme, mărimi şi arome. În timp ce unele sunt menite să se topească între două felii de pâine, altele sunt mai bune alături de o porţie de paste, cum ar fi parmezanul şi pecorino.

Marele secret pentru o mâncare sănătoasă: Care tip de ulei e mai bun

Dieta celor 10 alimente. Cum poți scăpa de 20 de kilograme FĂRĂ să te înfometezi

Diferența dintre aceste brânzeturi italienești

Foto: Pinterest.com

Parmezanul este produs din lapte de vacă. Are o crustă tare, sfărâmicioasă şi poate fi răzuit uşor.

Procesul de îmbătrânire al parmezanului dureaza doi ani sau mai mult, astfel că are o aromă de nuci, uşor sărată. Are un gust minunat alături de vinete sau în reţeta clasică de pui cu parmezan.

Foto: Pinterest.com

Pecorino este produs din lapte de oaie (pecora înseamnă „oaie” în italiană).

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Procesul de îmbătrânire durează mai puţin, doar cinci până la opt luni, iar procesul mai scurt dă o aromă puternică, puţin iute, scrie cindystable.com. Cel mai des întâlnită este in cacio e pepe.

Foto: Pinterest.com

Cum trebuie să gătiți ciupercile pentru a-şi PĂSTRA substanţele nutritive

Înghețată la micul dejun? Vești bune de la nutriționiști!

Nu vă puteţi decide între cele două? Vă recomandăm să le încercaţi pe amândouă! Sunt la fel de delicioase!

Comentarii: