Chimiştii americani au creat un senzor portabil din hârtie, care ne poate spune când mâncarea nu mai este comestibilă.
Tehnologia poate uşura detectarea toxinelor şi bacteriilor.
Senzorul a fost creat în laboratorul de chimie al universităţii americane Clarkson, acolo unde profesor este şi cercetătorul român Silvana Andreescu.
DE CE trebuie să pui un ELASTIC în jurul sticlei de ojă
Acestea sunt fructele care te pot UCIDE: Sigur le-ai consumat
5 reguli simple pentru SLĂBIT care au rezultate întotdeauna
Conţine particule anorganice care, în momentul în care interacţionează cu substanţe toxice, îşi schimbă culoarea.
Senzorul poate detecta, spre exemplu, ochratoxina A, produsă de ciuperci. Această micotoxină poate creşte în boabele de cafea sau în cereale şi dăunează creierului sau rinichilor.
ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm
Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor
Asta e dieta momentului: Slăbeşti 4 kilograme în doar 5 zile
Senzorul funcţionează şi la produsele cosmetice, iar în viitor ar putea fi folosit pentru depistarea E. coli sau a salmonelei, potrivit news.mit.edu.
În plus, dacă va da rezultate şi la testele următoare, ar putea fi introdus direct în etichetele produselor.
Comentarii: