Luna decembrie este una dintre cele mai așteptate luni ale anului, fiind plină de implicații spirituale și religioase. Este luna cadourilor și a bucuriei, plină de emoție atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, iar copiii născuți în ea cu siguranță vor fi unii speciali.
Iată ce lucruri fascinante, dintre care unele chiar demonstrate științific, există referitor la copii născuți în acestă lună:
Există două semne zodiacale care guvernează această lună, și anume Săgetătorii și Capricornii. Aceste semne și învățăturile lor sunt folosite de către mulți pentru a determina aspecte ale vieții lor și chiar pentru a influența procese de luare a deciziilor. Săgetătorii adoră să adreseze întrebări și trăiesc pentru viitor, în timp ce Capricornii sunt determinați, practici și le place să îi ajute pe ceilalți.
Floarea lunii decembrie este ilicea, dar și un simbol festiv al Crăciunului, cu denumirea de Holly in limba engleză – unul dintre cele mai populare nume oferite fetițelor născute în această lună. Există în acest sens o puternică influență festivă cu privire la numele oferite atât fetelor (Mary și Tasha în engleză) cât și băieților născuți (Noel și Cristopher), fiind deseori trecute prin prisma conotațiilor religioase.
Dormi des pe PARTEA DREAPTĂ? Vezi ce implicații asupra sănătății tale are acest obicei
Bebelusii se odihnesc MULT MAI BINE dacă NU dorm cu părinții / STUDIU
Există și o floare a celor născuți în decembrie, și anume narcisa. Deși poate părea ciudat ca un simbol al primăverii să reprezinte copiii născuți în această lună, există o semnificație a sa ce datează încă din epoca victoriană – renaștere – reprezentând floarea perfectă pentru cei care se gândesc la viitor, scrie site-ul lilbabycakes.com,
Piatra lunii decembrie este turcoazul. Considerată una dintre cele mai vechi pietre din istorie, de culoare albastru-verzui, este exploatată pretutindeni în lume. Este cunoscută drept un simbol pentru înțelepciune și protecție, dar și pentru prosperitate și succes în fața adversității, fiind folosită la bijuterii pentru a conferi putere, noroc și protecție. Există o legendă conform căreia cei care poartă turcoaz vor avea mereu un prieten.
De obicei, mai puțini copii se nasc în decembrie decât în timpul verii și la începutul toamnei. Această scădere în natalitate este influențată de cuplurile care își plănuiesc sarcinile pentru a evita nașterea în perioada deja festivă și plină de cheltuieli. La nivelul SUA, în medie se nasc 220 000 de copii pe zi, în ziua de Crăciun ajungând la 172 000 de copii. Copiii născuți de Crăciun sunt considerați rari și speciali, îndeosebi în grupurile creștine, deoarece nașterea lor coincide cu data nașterii lui Iisus Hristos.
Sfatul medicilor pentru tinerii părinți: Lăsați bebelușii să își sugă degetele
Deși multe familii plănuiesc nașterea copiilor astfel încât să nu coincidă cu Crăciunul, mai mulți copii sunt concepuți în noiembrie și decembrie decât în oricare alte luni. Pentru a veni pe lume în august sau septembrie, trebuie să fie concepuți în timpul lunilor de iarnă, iar acest aspect garantează faptul că luna decembrie rămâne una dintre cele mai romantice luni ale anului.
Dacă vă doriți un dentist în familie, trebuie să aflați că luna decembrie este cea potrivită să vină pe lume. Conform unui studiu realizat în 2011, în această lună există mai multe aniversări ale dentiștilor decât în orice altă lună. Nu sunt excluse însă nici cariere în drept, comunicații, limbi străine sau învățământ. În decembrie au venit pe lume multe personalități, precum cântăreți, jucători de golf, jurnaliști, olimpici și inventatori, dar și vedete precum Bette Midler, Lee Trevino, Stone Philips, Katerina Witt și Eli Whitney.
Copiii născuți în decembrie sunt mai mari decât semenii lor din lunile de vară. Cercetătorii din cadrul Universităților Harvard și Queensland au analizat statisticile și au descoperit faptul că acei copii născuți în decembrie (și alte luni de iarnă) tind să prezinte o lungime mai mare la naștere decât cei născuți vara. În plus, până la vârsta de 7 ani, copiii născuți iarna au avut o greutate, înălțime și circumferință craniană mai mare decât semenii lor.
Cărei BOLI i se datorează fascinanta culoare a ochilor fiicei lui Michael Jackson, Paris
De ce îmbătrânim repede: Obiceiurile ‘ucigătoare’ pentru organism
Cercetătorii americani și australieni au urmărit dezvoltarea unui număr de 21 000 de băieți și de fete, iar cercetarea lor indică faptul că bebelușii născuți iarna au prezentat un scor mai ridicat într-o serie de exerciții de inteligență, comparativ cu alții de aceeași vârstă.
Telefonul mobil, pericol pentru bebeluşii nenăscuţi/ STUDIU
Bebelușii născuți iarna au șanse mai mari să vină pe lume prematur. Bebelușii concepuți în luna mai au șanse mai mari să vină pe lume prematur.
Cercetătorii din cadrul Universității Princeton au analizat datele din programul de Natalitate a Statisticilor Vitale și chiar când au extras mame dintr-o zonă demografică cu un nivel socio-economic redus (un factor de risc în ceea ce privește rezultatul nașterii), au descoperit că bebelușii născuți iarna au cu 10% mai multe șanse să vină pe lume prematur.
Unul dintre factorii mari de risc pare a fi apogeul sezonului gripal, ceea ce determină oamenii de știință să recomande mamelor care au data probabilă a nașterii iarnă să beneficieze de un vaccin antigripal.
Se comportă mai bine. Cercetătorii de la Universitatea Queensland au luat în considerare toate aspectele începând de la modul în care se comportă cu ceilalți și până la manifestări violente în rândul grupului de vârstă 4-5 ani și au descoperit că aceștia s-au comportat mult mai bine.
Avertisment teribil al medicilor: Medicația inhalatorie, extrem de PERICULOASĂ pentru copii
Au tendință mai mare de a ajunge deprimați la maturitate. Se pare că momentul nașterii influențează ceasul biologic, iar acei copii care vin pe lume în lunile de iarnă au șanse mai mari de tulburări neurologice, inclusiv tulburări afective, depresie bipolară și schizofrenie. Oamenii de știință iau în considerare tot gradul de expunere la lumina soarelui.
Bebelușii născuți în decembrie, conform cercetătorilor de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, au mai puțin cu 13 cm pătrați de porțiune osoasă în corp, comparativ cu restul bebelușilor. Se pare că este vorba tot de cantitatea de vitamina D asimilată de mamă în ultimele stadii ale sarcinii.
Sunt mai predispuși alergiilor alimentare, conform unui studiu publicat în Revista Analelor de Alergie, Astm și Imunologie. Acesta a analizat copiii care au fost aduși la camera de gardă cu reacții alergice din Boston, ce au prezentat simptome asociate alimentelor. Procentul a fost mult mai mare în rândul celor născuți în această lună.
Comentarii: