Sfaturi extrem de importante şi de luat în seamă ale specialiştilor. Acestea ne indică alimentele-minune care scad riscul de depresie.
Ceea ce alegem să mâncăm nu ne afectează doar silueta, ci şi modul în care ne funcţionează creierul, potrivit unui studiu realizat de medici de la Universitatea din Connecticut.
Mulţi dintre noi credem că anumite mâncăruri ne fac să fim mai fericiţi, însă de cele mai multe ori, afectează sănătatea psihică. Studii anterioare au demonstrat că alimentele sănătoase scad riscul de depresie şi de sinucidere. Elocventă este cercetarea efectelor limitării alimentelor cu grăsimi saturate şi zaharuri, conform gustarte.ro. Rezultatele arată că riscul de depresie scade cu 11% în cazul adulţilor.
”Atunci când oamenii mănâncă sănătos organismul reacţionează în mod pozitiv şi ei slăbesc, ceea ce duce la o stare de spirit bună.”, a declarat medicul dr. Sherry Pagoto, conducătorul studiului.
Comentarii: