Cartoful este unul dintre alimentele de bază din alimentația noastră. Aportul său nutrițional, dacă este consumat în combinația corectă, este unul excepțional.
Potrivit studiilor efectuate în decursul anilor, cartoful este un medicament, atât timp cât nu este prăjit. Chiar dacă alături de pâinea albă, cartofii sunt următorii pe lista alimentelor interzise atunci când vrei să scapi de un surplus de kilograme, consumați fără nimic altceva ei pot fi considerati un aliat terapeutic al corpului tău, remarcă clicksanatate.ro.
Însă trebuie precizat faptul că cea mai bună parte de nutrimenți se află în coaja lor, componentă aruncată de cele mai multe ori. Indiferent de culoare coajei, de la albă, la mov, aceasta nu trebuie aruncată, ci spălata bine și consumată.
CITEȘTE ȘI: Ce NU știai despre cartofi: Efect extraordinar pentru sănătate
Conținut bun de antioxidanți
În coaja cartofilor se regăsește o serie de flavonoide care, odată ce au ajuns în organism îți oferă o veritabilă acțiune antioxidantă și antitumorală. Și asta datorită conținutului bogat în vitamine din complexul B, fibre alimentare și compusi fenolici.
Coaja cartofilor poate fi folosită la prepararea unui ceai, indicat a se cosuma pe stomacul gol, sau sub formă de catalasmă.
Proprietățile cojilor de cartofi
Spală bine cartofii, curăță cu grijă coaja de la ce puțin 3 cartofi de dimensiune medie și apoi pune cojile rezultate la fiert pentru maxim 10 minute. Filtrează apoi ceaiul, lasă-l la răcit și consumă 2-3 căni în fiecare zi dacă vrei să beneficiezi de efectele sale antitumorale și antireumatice.
CITEȘTE ȘI: Greşeala care poate fi fatală: Să nu faci NICIODATĂ asta când prăjeşti cartofi
În plus, acest ceai îți va oferi și un efect remineralizant datorită conținutului de magneziu, potasiu, fier.
Folosit sub formă de cataplasmă caldă cartoful plicat astfel pe articulațiile afectate de reumatism, sau pe eczeme ori răni va ajuta la cicatrizarea lor mai repede.
Și asta deoarece cartofii sunt bogați în substanțe active.
Comentarii: