NUTRITIE

Cum să gătești corect legume la grătar: Regulile de la care nu trebuie să te abați

toporasi12.ro

In functie de modul in care sunt preparate, legumele la gratar pot fi fragede si suculente sau gatite neuniform si arse. Daca vrei sa eviti in totalitate cea de-a doua varianta, ti-am pregatit cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmezi.

Taie legumele corect

Daca vrei ca legumele sa se gateasca mai repede, mai usor si mai uniform, trebuie sa le expui cat mai mult pe gratar. Poti face asta taindu-le in formele potrivite. Un exemplu concret este sa tai vinetele, ceapa sau dovleceii pe de-a lungul sau rondele, si nu bucati, recomandă foodstory.stirileprotv.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să știi când cumperi salată verde și ceapă

Combina legumele de acelasi tip

Daca faci frigarui sau kebab si nu iti doresti sa ai parti negatite, incearca sa pui legumele de acelasi tip una langa alta. Creeaza pe frigaruie zone de legume moi (precum rosiile si ciupercile) si de legume tari (ceapa, ardei etc.).

Gateste legumele inainte

Anumite legume sunt mai usor de manevrat pe gratar daca sunt usor gatite inainte. Este in special cazul legumelor “ferme”, precum sparanghelul, morcovii sau broccoli. Recomandam sa le fierbi circa 2-3 minute inainte de a le pune pe gratar. Daca gatesti cartofi, taie-i felii sau wedges si fierbe-i usor circa 10 minute.

Foloseste ulei sau marinata

Unge sau amesteca legumele cu putin ulei de masline sau unt pentru a nu se usca sau lipi de gratar. Pentru un plus de aroma, poti trece legumele printr-o marinata sau un dressing de salata inainte de a le pune pe gratar.

CITEȘTE ȘI: Carne la grătar, fără compuși cancerigeni. Evită aceste GREŞELI atunci când faci grătarul!

Fii cu ochii pe foc

Nu vrei ca legumele sa se arda pe gratar, asa ca gateste-le in zonele fara foc direct. Intoarce-le des si muta-le in alte parti ale gratarului daca este cazul. Daca preferi o metoda cu mai putine batai de cap, poti gati legumele pe gratar in folie de aluminiu.

Comentarii: