Nu este niciun secret faptul că relațiile din ziua de astăzi sunt extrem de fragile. Cuplul despre care credeai că se înțeleg perfect, că sunt făcuți unul pentru celălat, afli cu surprindere că s-au despărțit de câteva luni.
Spre deosebire de părinții sau bunicii noștri, secolul vitezei pare a-și pune amprenta și în privința relațiilor de cuplu. Dar nu viteza cu care se petrec toate în jurul nostru este cauza fragilității relațiilor din zilele noastre.
Află mai jos care sunt cauzele pentru care o relație modernă este atât de fragilă, precum și ce poți face pentru a da unei relații stabilitatea necesară supraviețuirii.
1.Nu suntem pregătiţi
De cele mai multe ori nu suntem pregătiţi să facem compromisuri, să ne sacrificăm pe noi înşine şi să iubim necondiţionat. Nu vrem să aşteptăm, ci vrem să avem totul de-a gata, din prima. Nu lăsăm sentimentele să se dezvolte şi punem prea des o limită de timp asupra acestora şi asupra acţiunilor noastre.
2.Confundăm dragostea cu alte sentimente
Vrei să întâlneştu acea persoană care să meargă cu tine la cinema sau la club şi nu pe cea care te-ar înţelege şi te-ar susţine într-un moment mai puţin bun sau fericit. Nu ne place să trăim vieţi plictisitoare, de aceea suntem în căutarea unui partener sau unei partenere care să ştie să trăiască viaţa şi care să aducă puţină aventură. Dar nu suntem pregătiţi mereu de schimbare, care, inevitabil, bine după o perioadă romantică de afecţiune mutuală.
3.Rămânem blocaţi în rutină
După o perioadă, nu mai avem timp şi spaţiu pentru dragoste pentru că suntem prea ocupaţi să alergăm după beneficiile materiale.
4.Vrem un rezultat imediat
Atunci când ne îndrăgostim vrem ca relaţia noastră să fie deja matură. Pe de altă parte, această maturitate, precum şi înţelegerea mutuală, poate să vină după ani petrecuţi împreună. Foarte mulţi oameni sunt de părere că nimic nu merită timpul şi răbdarea lor, nici măcar dragostea.
5.Preferăm să ne pierdem puterile
Mulţi dintre noi preferăm să ne petrecem o oră din zi cu mai mulţi oameni decât o zi întreagă cu o persoană. Astăzi, se apreciază regula potrivit căreia e mai bine să întâlneşti oameni, decât să ajungi să îi cunoşti. Suntem egoişti şi vrem totul de-odată. Începem relaţii şi le terminăm după ce găsim „o variantă“ mai bună. Nu dăm tot ce avem mai bun pentru persoana de alături, dar vrem ca el sau ea să fie perfecţi. Avem întâlniri cu mulţi oameni, dar abia le dăm şanse sau speranţe.
6.Devenim dependenţi de tehnologie
Tehnologia ne-a apropiat. Suntem atât de aproape unul de atul că uneori pare greu până să şi respiri. Mesajele text, mesajele vocale, chat-urile şi apelurile video au înlocuit comunicare faţă în faţă în multe cazuri. Nu trebuie să mai petrecem timp împreună. Ştim deja multe despre noi şi despre alţii. Nu mai avem nimic de discutat sau de comunicat.
7.Nu putem să stăm într-un loc prea mult timp
Credem că nu suntem destinaţi unei relaţii, iar ideea de a te stabili cu cineva ne sperie. Nu ne mai dedicăm viaţa doar unei singure persoane şi evităm orice e permanent.
8.Devenim „eliberaţi sexual“
Generaţia noastră a separat sexul de iubire. Mai întâi, oamenii fac sex, ca mai apoi să decidă dacă vor să rămână împreună sau nu. În zilele noastre, sexul în afara relaţiei este considerat un lucru normal iar elemente precum „relaţie deschisă“, „prieten/ă cu beneficii“ şi „relaţii de o noapte“ au devenit parte a vieţii moderne.
9.Ne bazăm pe logică prea des
Prea puţini oameni din tânăra generaţie pot să iubească cu toată inima şi pot să treacă peste dificultăţi conectaţi la timp şi distanţă.
10.Ne e teamă de prea multe lucruri
Ne e teamă de relaţii noi, de dezamăgiri, de răni emoţionale şi de inimi frânte, de aceea nu mai lăsăm pe nimeni să pătrundă în vieţile noastre. Construim ziduri în jurul nostru, ziduri care, uneori, sunt prea groase şi înalte să ne mai lase să scăpăm şi să vedem viaţa aşa cum este de fapt.
11.Nu mai apreciem relaţiile
Relaţiile nu mai înseamnă nimic pentru noi şi nouă ni se pare perfect în regulă să părăsim pe cineva chiar dacă acel cineva încă ne iubeşte. Suntem prea dezamăgiţi de oamenii cu care ne înconjurăm.
Comentarii: