Unele produse de make-up ar trebui pastrate numai pentru uzul ocazional, intrucat pot cauza o serie de probleme la nivel cutanat, incepand de la iritatii si pana la cosuri. Iata care sunt acestea!
Fardul de ochi cu sclipici
Celebrul glitter, vedeta anilor ’90, a revenit in lumina reflectoarelor. Mare atentie insa, acest fard nu trebuie folosit zilnic, intrucat favorizeaza iritatiile cutanate, crescand totodata si riscul de inflamatii oculare, potrivit doc.ro.
Balsamul de buze
Oricat de ciudat ar parea, balsamul de buze nu trebuie folosit in fiecare zi, intrucat favorizeaza deshidratarea si craparea buzelor. Ideal ar fi sa folosesti acest produs in momentul in care simti ca buzele sunt deshidratate.
Lipgloss-ul cu efect de marire a buzelor
Lipgloss-urile pe baza de menta si ardei iute, al caror rol este de a mari aspectul buzelor, au devenit foarte populare in ultimul timp. Ei bine, acest tip de ruj folosit zilnic poate irita buzele.
Rujul cu efect matifiant
Rujul mat este la moda, arata bine, insa marele sau dezavantaj consta in faptul ca deshidrateaza buzele. Daca este folosit in fiecare zi, acest ruj poate determina craparea buzelor. Este de preferat un ruj cremos, cu formula hidratanta, pentru uzul frecvent.
Fardurile minerale
Cu toate ca pigmentii pe baza de minerale sunt naturali, acestia se regasesc de cele mai multe ori in asociere cu metale toxice precum arsenicul, mercurul sau seleniul. Studiile arata ca toate produsele de make-up minerale contin in proportie de 96% nichel.
Mascara waterproof
Mascara rezistent la apa ar trebui sa fie folosit in zilele ploioase si in cele petrecute la piscina sau pe plaja. Altfel, ar trebui sa ramanem la rimelul cu formula clasica, pentru ca cel waterproof deshidrateaza genele. Mai mult decat atat, mascara rezistent la apa se demachiaza mult mai greu, de aceea genele se pot rupe.
Fondul de ten compact
Acest tip de fond de ten are o acoperire foarte mare, insa aceasta putere mare de acoperire vine cu un mare dezavantaj: poate bloca porii, cauzand astfel aparitia cosurilor sau a punctelor negre. E recomandat ca acest fond de ten sa fie folosit ocazional, insa pentru uzul zilnic ar trebui sa alegem un fond de ten cu textura lichida sau cremoasa. Mai mult decat atat, pe timpul verii se poate inlocui chiar fondul de ten cu o crema de tip BB Cream.
Foloseste produse care nu agreseaza pielea
Pentru ca pielea, buzele si genele tale sa nu sufere din cauza produselor de make-up, se recomanda folosirea produselor care nu agreseaza pielea, nu cresc riscul de iritatii si nici nu favorizeaza alte probleme cutanate. Citeste cu atentie eticheta produselor de make-up pe care le achizitionezi, astfel incat sa te asiguri ca acestea se potrivesc tipului tau de piele.
Fardurile sa aiba o textura fina
Fardurile de ochi, dar si cel de obraji trebuie sa aiba o textura fina, delicata cu pleoapele si pometii tai. Rimelul ar trebui sa contina vitamine si minerale si sa nu favorizeze ruperea genelor. Fondul de ten ales trebuie sa aiba o formula care sa permita tenului sa respire.
CITEȘTE ȘI: Moda sprâncenelor tatuate: Cum se fac, cât rezistă şi ce riscuri există
Fii atenta la nevoile pielii tale
Daca observi ca un produs de machiaj iti provoaca reactii nedorite la nivel cutanat, inlocuieste-l. In cazul in care problema cutanata persista, mergi la un consult dermatologic – e posibil sa fie vorba despre o problema mai grava, care sa necesite tratament medicamentos.
Demachiaza-te de doua ori pe zi
Daca vrei ca machiajul sa arate bine pe tenul tau, ai grija de pielea ta, demachiaza-te de doua ori pe zi, foloseste creme hidratante, masti de ingrijire si nu uita de protectia solara, care este extrem de importanta. Radiatiile UV pot cauza mari probleme la nivel cutanat, incepand de la arsuri solare si imbatranire prematura si pana la cancer de piele.
Comentarii: