Painea prajita este indragita de toata lumea! Servita dimineata cu unt, la pranz cu supa sau seara impreuna cu o salata furnizeaza energia necesara pentru buna desfasurare a activitatilor cotidiene. Pe cat de multa atentie acorzi gustului deosebit al feliilor de toast, pe atat de putin te gandesti la toaster si la modul de igienizare a acestuia.
Totusi este cert ca, periodic, trebuie sa il cureti, altfel surplusul de firimituri adunate pot produce mirosuri neplacute, se imprastie si produc murdarie, ba chiar mai rau pot mucegai si devin astfel vectori de contaminare pentru produsele introduse in aparat. In randurile urmatoare vom descoperi cateva trucuri simple care sa te ajute sa mentii in stare perfecta prajitorul de paine.
Curatarea zilnica dureaza doar cateva minute!
Daca folosesti toasterul zilnic este important sa cureti tavita la fel de frecvent, si chiar asa o curatare mai profunda trebuie realizata saptamanal, recomanda acasa.ro. Aceasta operatiune se realizeaza rapid, prin inlaturarea tavitei si scuturarea acesteia. Daca doresti sa fii sigura ca toate resturile sunt complet eliminate, poti spala tavita cu detergent de vase.
Foloseste un burete moale, si in final ai grija ca aceasta sa fie bine limpezita. Inainte de a pune tavita la locul ei ai grija sa fie uscata. Poti utiliza un prosop de hartie pentru a indeparta complet orice urma de apa.
CITEȘTE ȘI: Pâinea prăjită, mare pericol pentru sănătate: Creşte riscul cancerului
Curatarea saptamanala o sarcina ce nu trebuie amanata
Igienizarea saptamanala a toasterului este o operatiune importanta de igiena alimentara. Realizand cu rigurozitate aceasta sarcina vei impiedica dezvoltarea bacteriilor si a bolilor produse de acestea. Materialele de care ai nevoie pentru a duce la bun sfarsit operatiunea sunt: un burete, detergent de curatare universal, o pensula mica de patiserie, solutie de curatarea a inoxului folosita si pentru igienizarea cuptoarelor cu microunde.
Instructiuni de curatare a toasterului
1. Opreste alimentarea cu curent. Pentru siguranta ta nu face nici un pas pana nu scoti toasterul din priza.
2. Aproprie aparatul de chiuveta, aceasta operatiune lasa murdarie in urma. Scoate tavita si scutura aparatul. Astfel indepartezi firimiturile ramase accidental in interior. Intoarce aparatul cu susul in jos pentru a indeparta toate resturile.
3. Daca dupa aceasta operatiune inca nu au fost eliminate toate firimiturile, poti folosi pensula. Perie bine zona cu pricina pana ramane curata.
4. Curata tava de firimituri, o poti spala cu un burete cu apa si detergent universal, ai grija sa fie bine uscata inainte de a pozitiona la loc.
5. Odata ce ai terminat cu interiorul te poti concentra catre zona exterioara. De cele mai multe ori aici se depun vaporii de aburi, grasime si praf. Curata suprafata cu buretele umed si indeparteaza reziduurile. Usuca exteriorul cu servet de hartie, foloseste miscari blande sa eviti zgarieturile.
CITEȘTE ȘI: E bine să mănânci de pe jos? Regula celor 5 secunde, între mit și realitate
6. Ultima etapa este cea de lustruire, aplica solutie de inox pe o carpa moale si lustruieste usor intreaga suprafata pana capata luciul dorit.
Aceste masuri simple iti permit sa te bucuri de painea prajita preferata in orice moment al zilei.
Odata cu operatiunea de curatare saptamanala poti efectua si o inspectie a aparatului. Verifica cordonul de alimentare, fisurile pot produce scurtcircuite si electrocutari. Verifica cu atentie stecherul, analizeaza pozitia picioruselor si culoarea acestuia. Daca observi ceva anormal, nu ezita sa anunti specialistul electrician.
Comentarii: