Potrivit statisticilor, ne confruntăm cu o durere de cap intensă cel puțin o dată în viață. Deși aceasta trece de la sine de cele mai multe ori, alteori suntem nevoiți să luăm analgezice.
Medicamentele pot avea reacții adverse, așa că m-am gândit să-ți vorbesc despre câteva metode rapide prin care poți ameliora durerea de cap.
Compresii cu ceai de mentă
Stresul, epuizarea fizică, alergiile, postura necorespunzătoare la birou sunt doar câteva dintre cauzele care stau în spatele unei dureri de cap. Un remediu la-ndemână este compresa cu ceai de mentă. Banala plantă aromatică, menta acționează ca un balsam în calmarea migrenelor, potrivit doc.ro. Când durerea nu-ți dă pace și când este însoțită de senzația de presiune pe sinusuri și tâmple, prepară un ceai de mentă și aplică pe frunte o compresă cu infuzia obținută.
Bea cafea
Sâcâietoarele dureri de cap pot fi ameliorate dacă bei o ceașcă de cafea. Cafeina din cafea acționează la nivelul neurotransmițătorilor, care, pe lângă faptul că ameliorează durerea de cap, ne și înviorează. Totuși, este important să consumi cafea în cantităţi moderate până în ora 15.00. Altfel, îți va afecta somnul.
Consumă fructe bogate în magneziu
Mineralul reglează circulația sangvină la nivelul creierului. Prin urmare, când te confrunți cu dureri de cap, consumă fructe și legume bogate în magneziu (fasole, banane, semințe de floarea-soarelui, migdale, pește, cartofi, năut, orez brun). În felul acesta, se reduc atât frecvența, cât și intensitatea durerilor de cap.
Un adult trebuie să consume minimum 200 mg de magneziu pe zi. Astfel, ca să te asiguri că obții doza de magneziu recomandată, poți să iei un supliment alimentar pe bază de magneziu. Acesta crește rezistența organismului la stres și reduce oboseala.
Exersează o tehnică de relaxare
Știai că atunci când ești foarte stresat, muşchii cefei se contractă inconștient, provocând dureri de cap intense? Meditația și respirația profundă sunt tehnici de relaxare benefice în ameliorarea durerilor de cap. De altfel, dacă ești de părere că din cauza oboselii mintale te confrunți cu dureri de cap, poți lua, la recomandarea specialistului, anxiolitice naturale, care nu dau dependență, datorită extractelor naturale de valeriană, roiniță, mentă și floarea pasiunii.
CITEȘTE ȘI: Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă ‘hrana vie’: Alimentele fermentate, cheia rezistenţei în faţa bolilor
Masează fruntea cu două cuburi de gheață
Poți să reduci intensitatea durerilor de cap dacă împătureşti câteva cuburi de gheaţă într-un tifon şi masezi cu acestea fruntea sau tâmplele. Dacă nu ai gheață, poți să masezi pur și simplu tâmplele cu ulei esențial de mentă, dizolvat în puțin ulei vegetal (ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline).
Comentarii: