Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.
Ingrediente:
- 250 g ciocolată neagră
- 3 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 60 g făină
- o linguriţă praf de copt
- 80 g unt
- 50 g făină de migdale
- o lingură fructe din vişinată
CITEȘTE ȘI: Cel mai ‘sexy’ desert: Lava cake, o rețetă de colecție
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml frişca lichidă
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul până la albire, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi untul topit, făina de migdale, ciocolata topită şi fructele bine scurse.
Se toarnă aluatul în forma de copt unsă şi se coace 35 de minute. Se lasă să se răcească în totalitate.
CITEȘTE ȘI: Prăjiturile copilăriei: lapte de pasăre
Pentru glazură se fierbe frişca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă şi apoi se toarnă peste checul răcit.
După preferinţe, checul poate fi ornat cu frişcă sau servit cu îngheţată, recomandă restaurantedelux.ro.
Comentarii: