Un preparat gustos şi săţios, ciorba de cartofi, care se serveşte cu ardei iute şi smântână, se găteşte rapid.
Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea regretatului gastronom Radu Anton Roman – „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 500 g ceafă afumată de porc
- 1 ceapă mare
- 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină)
- 500 g roşii
- tarhon, leuştean
- 1 ou
- 100 ml bulion gros de roşii
- 100 ml smântână
- 1 lingura de zahăr
- 10 boabe de piper
- 100 ml oţet (sau 1 l borş)
- 10 g boia
CITEȘTE ȘI: Maestrul gastronomiei româneşti îşi dezvăluie reţeta: Cum se prepară cea mai bună ciorbă de perişoare
Mod prepare:
• Se taie ceafa în îmbucături mici, ceapa, zarzavatul şi roşiile în cubuleţe
• Se pun toate la fiert în 3 l apă rece cu boia, piper şi oţet
• Se taie cartofii curăţaţi în îmbucături mici
• Se toacă tarhonul şi leuşteanul
• După 30 minute de fiert se adaugă şi cartofii
• Se bate smântâna cu ou, zahăr, bulion de roşii şi cu un pic de zeamă de ciorbă
• După încă 20 minute de fiert se drege ciorba, se adaugă verdeaţă, se lasă să dea în câteva clocote.
CITEȘTE ȘI: Simplu şi delicios: Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă rădăuțeană/ REŢETĂ
Comentarii: